Tom Coronel: "Deze rally nog niet zo'n etappe meegemaakt.”

Dakar-Rally-2021-Stage-1-Tim-en-Tom-Coronel-002

De gebroeders Coronel zijn op de laatste dag van de Dakar als 39ste gefinisht. Een gaaf einde van een “mega” Dakar volgens Tom. “Het ging helemaal nergens over” zei hij zelfs na de finish.

“We zijn twee keer vast komen te staan en hebben moeten graven. We hadden ook een waypoint gemist en moesten daardoor een stukje terug. Daarna reed Tim een lekke band en hadden we technische problemen met het gaspedaal, maar dat was het.” Tom omschreef het zelf als een Dakar in één dag. Volgens Coronel hadden ze zelfs minder pech dan in al zijn andere Dakar deelnames.

Over de toekomst van de ‘Beast’ (de auto van de broers Coronel) was Tom duidelijk. “De Beast kan harder, maar deze auto zit wel aan zijn limiet. Je ziet dat het competitie level omhoog gaat, dus het wordt tijd dat we een snellere auto pakken.” Volgens Tom kunnen de broers een snellere auto makkelijk aan, mede dankzij hun ervaring (Tim vijftien en Tom acht deelnames). “Er zit zoveel ervaring in, het tempo kan bij ons makkelijk harder. Als de auto op zijn limiet zit, maar wij niet, moeten we een auto zoeken die sneller gaat.”

Tim en Tom kunnen terugkijken op een succesvolle Dakar, waarin ze op de 26ste plaats zijn geëindigd. Waarschijnlijk was deze editie de laatste van de huidige Beast, maar zeker niet de laatste van de broertjes Coronel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden