Tom Coronel: “Enige doel familie Verstappen is kampioen worden”

SI202105230460_hires_jpeg_24bit_rgb

"Races winnen is niet het doel voor de familie Verstappen. Dat is het wereldkampioenschap winnen." Dat zegt WTCR- en Dakar-coureur Tom Coronel in de nieuwe aflevering van de F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten bespraken de Grand Prix van Monaco, de overwinning van Max Verstappen en hoe Red Bull er nu voorstaat.

"Max is gewoon zo opgevoed. Jos Verstappen zegt gewoon heel simpel: als je alle races wint word je automatisch kampioen", zegt Coronel. Hij voegt daaraan toe dat dat ook de reden is waarom Verstappen zijn hoofd koel houdt, ook na een overwinning. "Op maandag kijken ze gewoon vooruit naar de volgende race."

Teambaas en vaste waarde van de podcast Frans Verschuur zegt dat deze overwinning voor zowel Verstappen als het team enorm belangrijk is. Naast de leiding in de coureurskampioenschap pakte Red Bull ook de koppositie in de constructeurskampioenschap. Volgens hem krijgt Red Bull een extra boost en gaan ze nu echt een stap erbij doen om Mercedes voor te blijven in het constructeurskampioenschap. Coronel voegt daaraan toe dat het ook weer de eerste keer is, na een lange tijd dat het team bovenaan in het kampioenschap staat. Dat gaat ook voor extra motivatie zorgen binnen het team.

"Mensen onderschatten in autosport hoe belangrijk een positief gevoel is"

Coronel zegt ook als een team aan iets ruikt wat ze heel graag willen, dat ze daar ook meer van willen. En dat is precies wat Red Bull op dit moment doet en waardoor zij als een team ook sterker worden. Coureur Jeroen Bleekemolen voegt daaraan toe dat het onderschat wordt dat een positief gevoel ook belangrijk is in de autosport: "Als het eenmaal de goede kant op gaat: sky is the limit. Dan ga je door en neem je meer risico. Zeker een team als Red Bull."

Max Verstappen / Sergio Pérez / Red Bull Racing / Monaco / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Tweede coureur Pérez

De gasten van F1 aan Tafel complimenteren ook het optreden van Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Monaco. Hij kende een slechte kwalificatie waar hij niet verder kwam dan de negende plek. In de race wist hij zowel Lewis Hamilton, Pierre Gasly en Sebastian Vettel in te halen door een slimme pitstop en ging als vijfde over de streep. Door de goede race van Pérez pakte Red Bull de koppositie in het constructeurskampioenschap. Coronel zegt dat het team een geweldige strategie heeft uitgevoerd die mislukte bij Mercedes en Hamilton. "Ik dacht: dit is waarvoor jij de tweede man bent, dit is wat je nodig hebt. Een goede gozer die dit soort trucjes toepast."

Hoewel Pérez volgens de gasten een goede prestatie heeft neergezet in de race, betekent dit niet dat hij al volledig op zijn plek zit. Bleekemolen vindt dat Pérez nog steeds wat tekort komt. Hij geeft aan dat hij in de kwalificatie toch niet dichtbij zijn teamgenoot kon komen.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monaco / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Sam Bagnall/Getty Images)

Verwachtingen Grand Prix van Azerbeidzjan

Het einde van de aflevering werd besteed aan de verwachtingen voor de volgende race op de kalender: de Grand Prix van Azerbeidzjan. Verschuur zegt dat het een moeilijker circuit is voor Red Bull. "Het circuit heeft lange rechte stukken, dus ik verwacht dat Mercedes het een en ander uit de hoge hoed tovert." Bleekemolen zegt wel dat Bakoe een stratencircuit is waar Verstappen normaal gesproken goed in is. Aan vertrouwen zou het volgens hem niet liggen. Tom Coronel denkt dat het gevecht tussen Mercedes en Red Bull in Bakoe meer strategisch gevoerd gaat worden: "Meer met het hoofdje, minder met de pedaal."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel niet te spreken over Mercedes in GP Monaco

Lees ook: F1 aan Tafel: “Risico dat Ferrari nam voor pole is terecht”

Lees ook: Toto Wolff waarschuwt voor protest Bakoe tegen Red Bull

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden