Tom Coronel: “Ik kreeg een mega beuk”

door Tim Koenders
2021_wtcr_portugal_0572

Tom Coronel is niet tevreden over zijn weekend in de World Touring Car Cup (WTCR). In Estoril kwam de Nederlander niet verder dan een zeventiende plaats en een uitvalbeurt. “Ik kreeg een mega beuk, ik schoot plankgas de vangrail in en toen was het over.”

Coronel kwam afgelopen weekend weer in actie in de WTCR voor het tweede weekend van het seizoen. Een succesvol weekend was het niet voor de Nederlander. In de WTCR wordt er gewerkt met strafgewicht om het veld dichter bij elkaar te brengen. Er werd verwacht dat de Audi’s erg snel zouden zijn maar dat viel tegen. Met veel strafgewicht en niet de beste auto wordt het erg lastig. “De Audi’s deden eigenlijk niet echt mee. Het is een nieuwe Audi die nog in ontwikkeling is, daardoor hebben we best wel wat strafgewicht meegekregen.”

Contact in beide races

Gelukkig voor Coronel wordt het strafgewicht na twee weekenden opnieuw verdeeld. De eerste race startte Coronel op plaats achttien. “Ik kreeg een beuk, kwam buiten de baan en moest achteraan aansluiten. Uiteindelijk ben ik volgens mij zeventiende geworden.” De tweede race leek een stuk beter te gaan. Coronel laat aan Grand Prix Radio weten een goede start te hebben gehad. “Ik lag elfde of twaalfde en toen kreeg ik een mega beuk. Ik schoot plankgas de vangrail in en toen was het over.”

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Lando Norris: "Rijden in niemandsland was beetje saai"

Lees ook: Olav Mol: "Red Bull heeft vaccin tegen Mercedes gevonden"

Lees ook: Max Verstappen: "Had nog banden over aan het einde"

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden