Tom Coronel kent succesvol weekend in Monza

27 sep 2021 door Coen Versteeg
REN4912

Tom Coronel heeft goed gescoord in de TCR Europe op Monza. Tijdens beide races wist hij namelijk het podium te halen. Vanzelfsprekend was Coronel erg tevreden met het resultaat. Exclusief voor Grand Prix Radio doet hij zijn verhaal over het raceweekend.

Het weekend begon al sterk voor Coronel. Tijdens de vrije trainingen was hij de snelste Audi en reed hij rond de vierde plek rond. De eerste race verliep ook goed, maar was wel een beetje saai voor Coronel. "Ik reed op P3 en kon net niet helemaal aanhaken bij de twee leiders die om het kampioenschap vochten. Uiteindelijk kwam ik een seconde achter hen over de streep, maar wel met een ontzettend gaaf gevecht tussen de nummers één en twee voor mijn neus. Ik hoopte stiekem dat het 'twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen' werd, maar dat ging helaas niet door."

Tom Coronel / TCR Europe / Monza
Foto: TomCoronelRacing.nl (www.trenkler.photos)

Regenachtige tweede race

De tweede race verliep wat minder soepel voor Coronel, omdat het gedeeltelijk nat was. "Ik zakte zelfs even terug naar P9, maar uiteindelijk werd ik nog tweede. Ik kwam als vierde over de streep, maar de nummers één en twee in de race en het kampioenschap hadden zich misdragen en werden beide teruggezet, waardoor ik uiteindelijk nog tweede werd." Door het goede weekend van Coronel staat hij nu ook derde in het Europees kampioenschap. Wel is het nog de vraag of hij ook de laatste race gaat rijden, want die staat op dezelfde datum gepland als een race in het wereldkampioenschap. "We zijn nog steeds aan het twijfelen wat we moeten doen", sloot Coronel af.

Beluister de hele update van Tom Coronel op Grand Prix Radio!

Lees ook: Pérez: “Veilig gespeeld, maar geen voordeel”

Lees ook: Olav Mol: “Goed team laat coureur de call maken”

Lees ook: Tom Coronel wint TCR South-America race in Curitiba

27 sep 2021 door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen