Tom Coronel: “Lange dag, maar alles wat je verwacht van Dakar”

Coronel-Dakar-donderdag

De gebroeders Coronel zijn erin geslaagd om in de elfde etappe van de Dakar als 28ste te finishen. Een prima resultaat voor het duo. Tom gaf na afloop aan dat het een lange dag was, “maar wel een hele vette proef.”

“We begonnen om half elf en we waren om half zes klaar. Dan stap je uit en ben je wel klaar met het gezoem van de motor en het gebeuk over de stenen” zei Tom. Het was zwaar, toch genoot Coronel er erg van. “Zo zouden alle elf de etappes moeten zijn” was de conclusie van de Dakar veteraan, die nu al acht deelnames achter zijn naam heeft staan.

Makkelijk was het niet. Coronel vond het een geestelijke uitputtingsslag. “Hij was heel lang en zwaar. Ook was het erg moeilijk te navigeren. Er zaten een paar hele sneaky puntjes in, maar we hebben er helemaal van geprofiteerd.” Volgens Tom hadden de broertjes zich twee keer laten verrassen waaronder 1 “jumpie”.  “Hij begon echt te springen alle kanten op, maar Tim ving het goed op.” Verder was zijn broer Tom erg tevreden en hadden ze volgens hem een goede pace, de race was gaaf, de “scenery” (landschap red.) was gaaf. “Ik zeg, zo’n dag als vandaag hadden ze allemaal mogen zijn.”

Morgen staat alweer de laatste dag van de Dakar op de planning. De stage gaat van Yanbu naar Jeddah en is in afstand een stuk korter dan vandaag met zijn 452 kilometer. De laatste kans voor de gebroeders Coronel om te stijgen in het algemeen klassement, al zullen ze al erg tevreden zijn met hun 25ste plaats.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden