Tom Coronel maakt uitstapje naar TCR South America

Tom-Coronel-TCR-South-America-Curitiba

Tom Coronel sprak in zijn laatste update al over een 'kleine verrassing' op zijn race-programma. Nu is duidelijk wat die verrassing is. Coronel gaat aankomend weekend deelnemen aan het TCR South America Championship. Vanuit het vliegtuig gaf de Nederlander een vooruitblik voor Grand Prix Radio.

Coronel zal in Brazilië uitkomen voor Cobra Racing met een Audi RS3. "Die is vorig jaar gekocht van mijn raceteam ComtoyouRacing. Het zal een één-uursrace zijn die ik samen ga rijden met Rodrigo Baptista, een Braziliaan die uitkomt in het Zuid-Amerikaanse TCR-kampioenschap. We gaan het met z'n tweeën doen", liet Coronel weten.


De laatste keer dat Coronel in actie kwam op het circuit van Curitiba kende hij een sterk weekend. In 2011 werd hij namelijk vierde en tweede in de WTCC-races op het Braziliaanse circuit. Nu tien jaar later zal hij uitkomen in de Zuid-Amerikaanse versie van de TCR en heeft er het volste vertrouwen in. "Ik ken het circuit goed en ik verwacht echt wel een beker mee naar huis te nemen."

Volgens Coronel is het een mooie competitie in Brazilië. "Meerdere rijders van het wereldkampioenschap zullen daar aanwezig zijn, zoals Pepe Oriola en Néstor Girolami en ik dus ook en ik heb er heel veel zin in."

Tom Coronel / TCR South America / Curitiba / Brazilië / 2021
Foto: Tom Coronel Racing (Rafael Gagliano Fotografia)

Zaterdag worden er twee trainingen verreden en de kwalificatie voor de race. Op zondag vindt de race plaats welke een uur of maximaal veertig ronden zal duren. Coronel zal voor twee dagen racen maar liefst 21 uren onderweg zijn. "Het was een race die er even tussendoor glipte. Ik heb een extra koffer meegenomen voor die mooie grote beker."

Na dit uitstapje in Zuid-Amerika zal Coronel in actie komen op het circuit van Spa-Francorchamps op vrijdag 30 juli voor de TCR Europe.

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

Lees ook: Toto Wolff hint op komst George Russell bij Mercedes

Lees ook: Unieke F1-beelden van Olav Mol via Instagram Grand Prix Radio

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen