Tom Coronel: "Naar huis met koffer en twee bekers"

2021_wtcr_spain_1059

Tom Coronel heeft afgelopen weekend in Aragon goede zaken verricht. Coronel behaalde daar zijn eerste podium van het seizoen in de WTCR-Series. Voor Grand Prix Radio blikte de Nederlander terug op een 'super heet' weekend in Spanje. Daarnaast blikte hij vooruit en hintte daarbij op een verrassing, een race ver weg. 

Coronel kende een goede kwalificatie. In Q1 lag hij zelfs even tweede en was hij de snelste Audi, op drie honderdsten van de nummer één. In Q2 was hij iets te overmoedig en remde hij te vroeg. "Ik was iets te zeker van mijn zaak, dat ik makkelijk bij de top vijf zou komen en dan sta je net zevende. Dat was balen", vertelde Coronel in zijn update voor Grand Prix Radio.

Door de omgekeerde grid van de top tien mocht Coronel als vierde startten. Hij kende naar eigen zeggen een mooie start en wist voorbij te gaan aan Yann Ehrlacher. Wel had hij nog een gevecht met zijn teamgenoot Nathanaël Berthon. "Die had ik er even voorbij gelaten. Dat moest van het team, via de boardradio. Later gaf hij de positie wel weer terug, zoals we hadden afgesproken." Daardoor wist Coronel de Audi RS3 LMS van ComToYou Racing naar zijn eerste podium van het seizoen te rijden.

Race 2: "Zwaar balen"

In de tweede race op zondag kende Coronel een goede start door van plaats zeven naar plaats zes door te stoten. Hij zat vervolgens in de aanval richting de vierde plaats, maar het liep anders. "We lagen vijfde. Ik heb mijn teamgenoot toen weer even voorbij gelaten om te kijken of hij de aanval kon inzetten. Toen hield in één keer de elektronica ermee op. In eens alles op zwart. Geen stuurbekrachtiging meer, alles over en uit", legde Coronel zijn uitvalbeurt in race twee uit.

"Zwaar balen natuurlijk, want het was al de tweede keer. In de training had ik het ook al." Coronel geeft aan op deze manier veel punten weg te geven wat 'serieus balen' is. "Ik ga nu naar huis met een koffer met twee bekers, want ik heb P3 algemeen en P1 bij de Trophey-rijders, de privateers."

Tom Coronel / WTCR Spanje / Aragon / 2021
Foto: Tom Coronel Racing / Xavi Bonilla / DPPI

Kleine verrassing

Het volgende raceweekend voor Coronel staat eind juli op het programma.  Dat zal een druk weekend worden op twee verschillende circuits. Op vrijdag 30 juli zal hij de eerste race van TCR Europe rijden op het circuit van Spa-Francorchamps. "De tweede race op zaterdag kan ik helaas niet doen, want ik vlieg op vrijdagavond naar Adria in Italië. Daar race ik weer in de WTCR met Audi. En heel misschien tussendoor nog een kleine verrassing, een race ver weg. Dat hoor ik als het goed is heel snel", sloot Coronel op mysterieuze wijze af.

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Larry ten Voorde pakt overwinning en goede punten in Zandvoort

Lees ook: Review F1 2021: Meest realistische F1-game ooit

Lees ook: Christian Horner hint op eigen sportwagens Red Bull

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen