Tom Coronel tevreden na TCR Euro Series in Paul Ricard

01 jun 2021 door Sandra Douma
JFBE8423

Tom Coronel kwam afgelopen weekend in actie op het circuit van Paul Ricard in de TCR Euro Series. Coronel kon ondanks het feit dat ze zonder bekers naar huis terugkeerden wel tevreden zijn met het weekend in Frankrijk. Exclusief voor Grand Prix Radio blikte de Nederlander terug op het weekend in Paul Ricard.

"We hebben een achtste en negende plek gehaald met zestig extra kilo's in de auto, vanwege de pole position op de Slovakia Ring. Uiteindelijk hebben we goeie punten gepakt en hele vette races gereden", begon Coronel.

Hij geeft aan dat dit van die races zijn waarvan je denkt 'moet je daar blij mee zijn?'. "Ik noem het toch een beetje damage control, je denkt dat je niet kunt scoren, maar toch pak je waardevolle punten. Dat is waar het uiteindelijk om draait als je vooraf al weet dat je het weekend niet kunt scoren."

Mooie gevechten

Coronel laat weten dat ze de snelste Audi hadden. "We waren als dertiende gekwalificeerd en uiteindelijk in de eerste race negende geworden en in de tweede race achtste. We hebben twee hele mooie gevechten gehad met Maťo Homola uit Slowakije en met Isidro Callejas uit Spanje. En konden hele mooie showtjes weggeven door naast elkaar te rijden. Uiteindelijk werden de gevechten in mijn voordeel beslist, want ik was de voorste van het stel."

In de eerste race kende Coronel een zwaar gevecht met Evgenii Leonov, de Rus. "Hij torpedeerde zijn auto vol in mijn zijkant bij de allerlaatste bocht voor de finish. Toen kreeg hij nog vijf seconden straf, waardoor ik dan uiteindelijk als negende in de eerste race eindigde."

Tom Coronel / TCR Europe Series / Paul Ricard / 2021
Foto: Tom Coronel Racing

Het team wist de auto op tijd voor de tweede race te repareren. "Natuurlijk hebben we race twee wel een beetje met deuken erin gereden, maar gelukkig wisten we achtste te worden. Het is nou eenmaal wat het is."

De volgende race voor Coronel is van 3 tot 5 juni op de Nordschleife van de Nürburgring. Daar zal hij in het WTCR uitkomen met de nieuwe Audi RS3. "Dat is net even een gradatie hoger. Het is de eerste keer dat we op de baan rijden met die auto in competitie en dan ook gelijk op de Nordschleife. We gaan het meemaken, ik heb er in ieder geval zin in, want ik ben ieder weekend aan de beurt, lekker racen", sluit Coronel af.

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Frans Verschuur: “Aston Martin komt niet meer terug als merk”

Lees ook: F1 aan Tafel over ‘saaie’ Indy 500 en pitstop van Veekay

Lees ook: Seizoen Alonso start pas echt in Frankrijk

01 jun 2021 door Sandra Douma

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen