Tom Coronel tiende en dertiende in WTCR Pau-Arnos

door Coen Versteeg
2021_wtcr_france_0616

Tom Coronel is afgelopen weekend in de WTCR-races op het circuit van Pau-Arnos tiende en dertiende geworden. Het weekend verliep niet helemaal naar wens voor Coronel, maar doordat hij in beide races de beste privateer was, mocht hij toch nog twee bekers mee naar huis nemen. Tegenover Grand Prix Radio vertelde Tom Coronel over zijn raceweekend.

Tom Coronel reed voor het eerst in zijn leven op Pau-Arnos. Het circuit ligt in het zuiden van Frankrijk tegen de Pyreneeën aan. "Het is een beetje een 'oldskool' circuit zoals Brands Hatch", vertelde Coronel. Daarnaast was het circuit ook bijzonder, omdat het geen bandenstapels of vangrails heeft. "Als je eraf vliegt dan eindig je ergens in een maïsveld."

Grand Prix van Amerika / Austin / 2019
Foto: Pirelli (Steven Tee / LAT Images)

"We hebben redelijk gescoord"

Het raceweekend begon stroef voor Coronel. Tijdens de kwalificatie werd hij in de weg gezeten waardoor hij net niet de tweede kwalificatiesessie haalde. Door de matige kwalificatie zat er voor Coronel niet meer in dan een tiende en dertiende plaats. Wel was Coronel de beste privateer in beide races. "Dat telt natuurlijk ook, want vechten tegen die fabrieksteams is bijna onmogelijk."

Het nieuwe circuit beviel Coronel wel, alleen was inhalen erg lastig volgens de Nederlander. "We hadden een goede start en dat was ook de enige plek waar je kon inhalen. Voor de rest was het duwen en trekken en met een beetje 'tiki-taki' ben ik dus tiende en dertiende geworden."

Luister de hele update van Tom Coronel op Grand Prix Radio!

Lees ook: Droom komt uit voor Ricciardo: ritje in NASCAR-auto Earnhardt

Lees ook: Tom Coronel klaar voor WTCR-race Pau-Arnos

Lees ook: Vettel: “F1 kan minder speciaal worden door zoveel races”

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen