Tom Coronel "We maakten een megafout"

door Tim Koenders
2021_wtcr_russia_0306

Tom Coronel sloot het WTCR-seizoen af met een vijftiende en een negende plaats in Sotsji. Na een grote fout in de kwalificatie zat er niet meer in voor de Nederlander. Als beste privateer nam hij toch nog een beker mee naar huis. Coronel kijkt terug op een mooi seizoen met meerdere podiumplekken.

Tom Coronel kwam afgelopen weekend weer in actie in de WTCR. De laatste twee races van het seizoen werden verreden op het circuit in Sotsji. Het was voor Coronel de eerste keer op het circuit in Rusland en hij was zeer te spreken over de faciliteiten. In de vrije trainingen zag het er erg goed uit voor Coronel en zijn team. “We hadden de vierde tijd zonder dat ik de goede banden gebruikt had. Ik had dus hele goede hoop.” Regen gooide helaas roet in het eten. “We maakten een megafout tijdens de kwalificatie. Door een verkeerde bandenspanning deden we helemaal niet mee.” Uiteindelijk mocht Coronel de race vanaf de zeventiende plaats aanvangen.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Bryn Lennon/Getty Images)

Verandering afstelling loonde

“Verder was de eerste race wel leuk. Ik heb een mooie race gereden en lekker kunnen bakkeleien.” Na een paar mooie gevechten eindigde de Nederlander op de vijftiende plaats. Voor de tweede race koos Coronel voor een hele andere afstelling. “De eerste race voelde als Bambi op ijs.” De wijziging leverde hem meer snelheid op wat zorgde voor een beter resultaat. “Ik kon redelijk door het veld snijden. Uiteindelijk ben ik negende geworden. Ik was wel de beste privateer dus ik neem nog wel een beker mee naar huis.”

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Bryn Lennon/Getty Images)

Een geslaagd seizoen

Het WTCR-seizoen van 2021 zit erop en Coronel kijkt terug op een geslaagd seizoen. “Ik denk dat we een heel mooi seizoen hebben gehad met de Audi RS3. Eén keertje tweede en één keertje derde in het wereldkampioenschap dus in ieder geval podiums gepakt.”

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Sir Frank Williams (79) overleden

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Saoedi-Arabië

Lees ook: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden