Tom Coronel wint TCR South-America race in Curitiba

IMG_0502

Tom Coronel heeft de race in Curitiba van het TCR South America Championship gewonnen. Coronel werd uitgenodigd door het team van Cobra Racing om de één-uursrace in Brazilië te rijden. Coronel zat langer in het vliegtuig dan dat hij aan het racen was, vertelt hij lachend aan Grand Prix Radio 

Coronel en teamgenoot Rodrigo Baptista waren dominant op de baan. In beide vrije trainingen wisten ze op de eerste plaats te eindigen en in de derde vrije training konden ze achter de goede bandenspanning komen tijdens de long run. Dat bleek een goede zet te zijn vertelt hij, want de meeste teams kregen bandenproblemen tijdens de race.

Tom Coronel
Foto: Tom Coronel Racing

Achteraan starten

Door een probleem met een sensor tijdens de kwalificatie moest het team achteraan starten tijdens de race. Coronel vertelt dat de auto gelukkig goed aanvoelde tijdens de warming-up. Teamgenoot Baptista startte de race en kon hem op de tweede plek binnen brengen bij het team. Helaas hadden ze een slechtste pitstop van vijf seconden dus moest Coronel, die het stuur overnam, eerst dat gat dichtrijden voordat hij kon jagen op de eerste plek.

"Ik heb de hele tijd met P1 zitten duelleren en uiteindelijk in de een-na-laatste ronde heb ik hem ingehaald bij de hairpin. Dit was serieus spannend", zegt Coronel. "Ik zette hem ernaast en toen was ie voor mij. Dat was heel gaaf, want ik heb zeker een goede tien ronden op zijn bumper gezeten."

Tom Coronel
Foto: Tom Coronel Racing

Coronel is vooral heel blij voor het team met het behalen van de overwinning. Het zijn extra punten in het kampioenschap. Persoonlijk is de coureur blij met het resultaat en het nieuwe avontuur. Vrijdag 30 juli komt Coronel weer in actie, maar dan op het circuit van Spa-Francorchamps voor de TCR Europe.

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

Lees ook: Wolff: “De Vries en Vandoorne verdienen kans in Formule 1”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Hamilton zeker verantwoordelijk voor incident”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden