Top 3 naast elkaar over de finish in Moto3

180603_ITA_Moto3-finish

Het verschil was nauwelijks waarneembaar, maar het was toch Jorge Martin die als eerste zijn wiel over de streep drukte na een enerverende Moto3-race van de Grand Prix van Italië. De Spanjaard bleef Marco Bezzecchi (0,019) en Fabio Di Giannantonio (0,024) een fractie voor.

Het circuit van Mugello, in de heuvels van Toscane, staat garant voor mooie races en dat geldt ook voor de Moto3, waarin altijd met het mes tussen de tanden wordt gereden. In de openingsfase van de eerste wedstrijd van de dag gingen zeven rijders naast elkaar door de eerste bocht.

https://twitter.com/twitter/statuses/1003203699311702016

Een vroege crash van Adam Norrodin trok het veld uit elkaar. Halverwege de race hadden Martin, Bezzecchi en Di Giannantonio zich losgewerkt van de rest van het veld. Het trio was aan elkaar gewaagd. Per ronde wisselde de volgorde een paar keer. Het scheelde niet veel of ze waren alle drie onderuit gegaan, toen Jorge Martin maar net in de remmen kon knijpen om een overstekende haas te ontwijken.

https://twitter.com/twitter/statuses/1003207425007108096

Martin had in de laatste ronde zijn positie het beste gekozen, maar door het lange rechte stuk voor de finishlijn wist Bezzecchi nog een aanval te plaatsen, die hem van 3 naar 2 bracht, maar hij kwam net tekort om Martin nog van de overwinning te houden.

“Ik was net te laat”, erkende Bezzecchi, die wel de leiding in het wereldkampioenschap houdt, met 3 punten voorsprong op Martin. “Het was een zware race. Er gebeurde zo veel. Het kleinste foutje werd afgestraft en dat bleek op de streep.”

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden