Top-5: Bijzondere momenten van Sebastian Vettel

190004_can

Al heel wat jaren draait Sebastian Vettel mee in de wereld van de Formule 1. De Duitser heeft inmiddels vier wereldtitels op zak en reed voor teams als onder andere Red Bull- Ferrari en Aston Martin. Ook naast de baan staat Vettel zijn mannetje. Zo is de coureur erg begaan met het milieu en zet hij zich graag in voor de bijen. In deze top-5 nemen we je mee in de wereld van Sebastian Vettel en een aantal van zijn meest opvallende, bijzondere of verrassende momenten. 

5. Tribunes opruimen na afloop van de race

Sebastian Vettel is erg begaan met het milieu. Eerder al bouwde de Aston Martin-coureur een bijenhotel samen met een groep kinderen en ook in zijn vrije tijd schijnt Vettel erg bezig te zijn met de natuur. Na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië liet de viervoudig wereldkampioen wederom zien dat hij om meer geeft dan alleen het racen. Vettel werd namelijk op de tribunes gespot met handschoentjes aan en een lading vuilniszakken. Samen met een aantal fans heeft hij de tribunes schoongemaakt. Aan de lading volle vuilniszakken te zien, was dat ook wel nodig. Zelf je afval weggooien, blijkt nog altijd moeilijk te zijn... Hulde aan Sebastian Vettel!

4. Borden verwisselen in Canada

Dit is een Vettel moment dat niet humoristisch of hartverwarmend is, maar toch heel begrijpelijk en herkenbaar. De Duitser leidde de Grand Prix van Canada 2019 en het leek erop dat hij de eerste Ferrari-overwinning van dat jaar binnen zou slepen. Na 22 rondjes sloeg het noodlot echter toe: Vettel maakte een fout en verloor de achterkant van zijn bolide in bocht 3. De Ferrari-coureur kwam in het gras terecht en schoot de baan weer op. Hij dook meteen op de racelijn en wist Hamilton nipt achter zich te houden. De stewards onderzochten het incident en gaven Vettel een tijdstraf van 5 seconden. Daardoor was het uiteindelijk niet Sebastian Vettel, maar Lewis Hamilton die er met de winst vandoor ging.

Na afloop van de race was Vettel, logischerwijs, volledig over de zeik. Bij het parkeren van de bolides voor het podium pakte hij het nummer 1-bord voor de auto van Hamilton weg en wisselde deze om met zijn nummer 2-bord.

 

3. Grapjes uithalen met Mercedes-coureurs

Als er iets is wat Vettel leuk vindt, is het af en toe een grapje maken. In 2015, toen Rosberg en Hamilton samen bij Mercedes reden, zat het drietal vaak samen bij de persconferenties en dat leverde toch wel wat leuke momenten op.

 

2. Vettel feliciteert Hamilton met 7e titel GP Turkije 2020

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn jarenlang elkaars grote concurrent geweest. Toch hebben de twee een hele goede band met elkaar. Extra bijzonder was het dan ook om te zien hoe de Duitser de Brit feliciteerde met zijn zevende wereldtitel na afloop van de Grand Prix van Turkije 2020.

Vettel deelde al eerder dat hij ten tijde van het aflopen van zijn contract bij Ferrari veel contact met Hamilton heeft gehad. Zo zou de Brit hem ervan overtuigd hebben om niet op te geven. "Hij belde me om me te motiveren om verder te gaan. We belden elkaar vaak", vertelde Vettel destijds over zijn contact met Hamilton.

 

1. "Sebastian Vettel du bist Weltmeister"

Het meest bijzondere moment, dat in deze top-5 echt niet mag ontbreken, is de eerste wereldtitel van Sebastian Vettel. Waar de Duitser in 2009 nog tweede werd in het kampioenschap, achter Jenson Button, lukte het hem in 2010 wel om de titel te pakken. Dat jaar was de strijd om het kampioenschap om te snijden met topteams Red Bull, McLaren en Ferrari die onderling de overwinningen van alle grands prix verdeelden.

In Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, startte Vettel vanaf pole. Hij gaf de leiding niet uit handen en kwam tevens als eerste over de finish, maar was het genoeg? Of hij de titel zou pakken, hing af van het aantal punten dat zijn rivalen pakten. Al snel bleek echter dat de concurrentie niet genoeg punten had weten te pakken om Vettel te verslaan. De Duitser werd daarmee de jongste wereldkampioen in de Formule 1-geschiedenis met een leeftijd van 23 jaar en 133 dagen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden