SI201806220302_hires_jpeg_24bit_rgb

Al dan niet bedoeld als grap maken coureurs en teambazen elkaar onderling graag met de grond gelijk. Lawrence Stroll ging in 2020 zelfs zo ver dat hij een videostatement van vijf minuten naar buiten bracht, omdat hij boos was over de aantijgingen van andere renstallen richting zijn team over de remschijven. Red Bull-teambaas Christian Horner kan er ook wat van. In deze top-5 lichten we vijf momenten uit.

Christian Horner & Toto Wolff - Azerbeidzjan 2021

De afgelopen tijd gaat het natuurlijk volop over de flexibele achtervleugels. Gedurende het weekend in Azerbeidzjan deelden Christian Horner en Toto Wolff via SkySportsF1 een sneer naar elkaar uit. Horner begon dat hij zijn mond zou houden als hij Wolff was, omdat de Mercedes volgens Horner een flexibele voorvleugel heeft. Wolff zei op zijn beurt dat de Red Bull Racing-teambaas maar al te graag in de spotlights staat. Volgens de Mercedes-teambaas is het wel erg makkelijk is om zulke dingen te roepen als je bovenaan in het kampioenschap staat, maar dat Horner zich wat bescheidener zou moeten opstellen.

Sebastian Vettel & Lewis Hamilton - Australië 2018

In 2018 was Mercedes in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië oppermachtig. Er werd geroepen dat Mercedes gebruik maakte van een partymode om nog sneller te gaan in het laatste deel van de kwalificatie. In de persconferentie ontkende Lewis Hamilton dat het team een partymode had om in Q3 sneller te gaan. Waarop Vettel vroeg wat hij dan in Q1 en Q2 aan het doen was.

"Ik wachtte om een goede ronde neer te zetten en die lach van je gezicht te vegen", was het slinkse antwoord van Hamilton. Vettel toucheerde vervolgens met, dat boontje wel om zijn loontje komt. "Als hij er van geniet om op zaterdags zo goed te zijn, mag hij op zaterdagavond een feestje bouwen en hopelijk kunnen Kimi en ik dan zondag feestvieren."

Vervolgens weet Hamilton ook Räikkönen er nog in te betrekken door te zeggen dat de Fin toch altijd feest. Räikkonen leek echter niet onder de indruk.

Christian Horner & Cyril Abiteboul - zomer 2018

In de zomer van 2018 was de relatie tussen Red Bull Racing-teambaas Christian Horner en Renault-baas Cyril Abiteboul behoorlijk bekoeld toen Red Bull op zoek moest naar een nieuwe motor en een nieuwe coureur. De samenwerking tussen Red Bull en Renault zou aan het einde van het seizoen ten einde komen en vervolgens maakte de toenmalige Red Bull-coureur Daniel Ricciardo bekend de overstap te maken naar Renault.

In de Netflix-serie Drive to Survive legden ze de nadruk op de rivaliteit tussen de heren. In onderstaande clip is te zien dat Abiteboul de humor er wel van in kon zien dat Horner voor 2019 een nieuwe motor en een coureur nodig had. Waar de Fransman om zijn eigen grap moest lachen, kon Horner de humor van de Fransman duidelijk minder waarderen.

Toch pareerde de Brit met een grap over het budget van de Franse renstal na de dure aankoop van Ricciardo. "Heb je nog wel geld om te investeren in je motor, nu je het allemaal aan je coureur hebt besteed", grapte Horner. Waarop Abiteboul redelijk zuur antwoordde dat ze nog genoeg geld over hadden.

Günther Steiner over Romain Grosjean

In Drive to Survive kwamen ook de plagerijen van Günther Steiner naar voren. Zoals hier te zien is in een clip tijdens een teamdiner van het Haas F1-team. In zijn speech liet Steiner weten dat het diner bedoeld was om waardering voor het harde werk te tonen. Kevin Magnussen was als enige coureur aanwezig bij het diner en toevallig had hij wel punten en teamgenoot Romain Grosjean niet.

Steiner kon het niet laten om Grosjean even te kakken te zetten. "Romain is hier niet. Misschien wilde hij niet komen, omdat hij geen punten heeft. Of misschien heb ik hem niet uitgenodigd, omdat hij geen eten verdiend heeft."

Lawrence Stroll videoverklaring - zomer 2020

In de zomer van 2020 was de teameigenaar van Racing Point Lawrence Stroll helemaal klaar met de beschuldigingen dat het team de regels overtreden met zicht op de brake ducts van de achterremmen van het team. In een video haalde de Canadees uit naar de teambazen van de concurrerende teams en liet weten dat hij 'extreem boos' was dat ze het team beschuldigden van valsspelen.

"Ik spreek niet vaak in het openbaar, maar ik ben zeer boos over elke suggestie dat wij vals hebben gespeeld - vooral als die opmerkingen van onze concurrenten komen. Ik heb in mijn leven nog nooit vals gespeeld. Deze beschuldigingen zijn volstrekt onaanvaardbaar en niet waar. Mijn integriteit - en die van mijn team - staat buiten kijf", begon Stroll zijn videoverklaring. Hieronder zijn de volledige vijf minuten van zijn statement te zien.

Lees ook: Toto Wolff waarschuwt voor protest Bakoe tegen Red Bull

Lees ook: Horner: "Naïef om te denken dat regels aangepast worden"

Lees ook: Masi reageert op Norris en onvrede over naleven dubbel geel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden