Top-5: Meest ongemakkelijke momenten F1-coureurs

SI201412177472_hires_jpeg_24bit_rgb

Grapjes die niemand anders grappig lijkt te vinden, namen die door elkaar gehaald worden en coureurs die voor het oog van de camera op hun plaat gaan: de wereld van de Formule 1 staat garant voor een hoop entertainment. In deze top-5 nemen we je mee in de wereld van ongemakkelijke doch vaak hilarische Formule 1-momenten.

5. 'Carlos' Ricciardo

Het zal je maar overkomen: je gooit je teamgenoten door elkaar. McLaren-coureur Lando Norris had zo'n momentje in juni dit jaar. De Brit nam deel aan een online fan-sessie van de Formule 1 samen met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Norris versprak zich echter en noemde zijn nieuw teamgenoot Daniel bijna Carlos. Pijnlijk voor de Australiër, die weet hoe hecht Norris en Sainz waren. Toch besloot Ricciardo om Norris wel te vergeven.

4. Feestvierende Mark Webber gaat onderuit met champagnefles

Iets te diep in het flesje gekeken Mark? De Australiër beleefde een wel heel komisch doch ongelukkig momentje na afloop van zijn laatste Formule 1-race, de Grand Prix van Brazilië 2013. Webber was tweede geworden en besloot zich even flink uit te leven met de fles champagne. De Red Bull-coureur rende over het podium om Sebastian Vettel (P1) en Fernando Alonso (P3) even flink nat te spuiten. Karma kon dit echter niet zomaar over haar kant laten gaan en Webber werd meteen afgestraft. De Australiër ging namelijk op het podium, voor het oog van de camera's, vol onderuit met de champagnefles nog in zijn handen. Webber zou Webber echter niet zijn als hij niet ook daar een grappige draai aan had gegeven.

 

3. Verkeerde pitbox voor Lewis Hamilton

Ook Lewis Hamilton heeft weleens een onhandig moment. Tijdens de Grand Prix van Maleisië 2013 stopte de Brit namelijk bij de verkeerde pitbox voor zijn pitstop. Het was de tweede race van het seizoen en Hamilton had net de overstap gemaakt van het team van McLaren naar Mercedes. Bij het inrijden van de pitstraat lette de Brit niet goed op want hij reed zo naar zijn voormalige team, McLaren, voor een nieuw setje banden.

Deze fout had hij echter al snel door en hij reed gauw verder naar de goede pitbox. "Ik weet niet wat er is gebeurd. De teams lijken erg op elkaar. Ik heb de afgelopen jaren elke race bij die pitbox moeten stoppen", vertelde de Brit naderhand. "Het is makkelijk om je daarin te vergissen, maar het is hopelijk een fout die ik niet weer ga maken."

2."You broke my head" - Juan Pablo Montoya

Het is zo pijnlijk om te zien dat het haast grappig wordt. Juan Pablo Montoya die met zijn liefje aan zijn arm door de paddock loopt en letterlijk voor het hoofd gestoten wordt met een camera. En nee dan bedoelen we niet de camera van een telefoon of zo'n leuk huis, tuin- en keukencameraatje, nee dan bedoelen we zo'n hele grote televisiecamera. Dat moet een flinke bult hebben opgeleverd. Of zoals Montoya zelf zo mooi roept: "You broke my head". Een hoop scheldwoorden later zou de coureur de cameraman in kwestie zelfs bijna aanvliegen, is het niet dat zowel de bewaking als zijn vriendin dat een slecht idee vinden. Onder luid gescheld laat Montoya zich uiteindelijk bij de cameraman vandaan leiden.

1. Räikkönen zet voor niets of niemand zijn zonnebril af

Dit is er eentje om medelijden van te krijgen. Lee McKenzie, van BBC, had een interview met Kimi Räikkönen, maar blijkbaar was zij er niet van op de hoogte dat de Fin altijd een zonnebril draagt. Op het moment dat McKenzie aan Räikkönen vraagt om zijn zonnebril af te doen voor het interview, krijgt ze één heel duidelijk antwoord: "Nee." En alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was, voegt Kimi daaraantoe: "En als je niet opschiet ga ik ervandoor." De rest van het interview verloopt zoals we van de Fin gewend zijn: met zo kort mogelijke antwoorden, een monotone stem en geen enkele gezichtsuitdrukking.

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

Lees ook: Larry ten Voorde: “Wil eerste rijder van mijn dorp worden”

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Leclerc vanwege kapotte motor

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden