Schermafbeelding-2021-03-19-235340

Formule 1 blijft een commerciële sport. Om die reden zijn er in de afgelopen jaren een hoop reclamespotjes met F1-coureurs de revue gepasseerd. Het is dan ook lastig om er maar vijf uit te lichten. Toch hebben we er een aantal geselecteerd voor de top 5 van deze week. 

Extra - Murray Walker en Damon Hill 1996

We beginnen deze top 5 met een extraatje als terugblik op de legendarische Murray Walker die helaas vorige week op 94-jarige leeftijd overleed. In deze reclame doet Murray waar hij enorm goed in was: commentaar geven. Hij becommentarieert hier echter geen race maar een bezoek van Hill aan een pizzaketen. Ook leuk zijn de

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">outtakes van deze reclame.

5. Heikki “Perkele” Kovalainen

In deze reclame voor de Finse TV-zender MTV3, voorafgaand aan het seizoen van 2010, zie je Heikki Kovalainen ergens in de sneeuw in Finland. De voice-over legt uit dat Kovalainen het moet opnemen tegen vier wereldkampioenen (Michael Schumacher, Fernando Alonso, Jenson Button en Lewis Hamilton red.). De voice-over geeft vervolgens aan: “Veel zien het als een onmogelijke taak, maar wat wij zeggen is:...” Waarop we Kovalainen in de sneeuw zien staan en het bekendste Finse vloekwoord “PERKELE” horen roepen.

4. Mika Häkkinen en Boris Becker in “2029”

Mika Häkkinen heeft in zijn carrière veel reclames gemaakt, voornamelijk voor Mercedes-Benz. Deze reclame uit 1999 samen met Boris Becker voor dertig jaar mobiliteitsgarantie springt er wel uit. Natuurlijk zijn we vooral nieuwsgierig of Becker en Häkkinen er over negen jaar, in 2029, er écht zo uit zien.

3. Carlos Sainz en Lando Norris “Driven to deliver”

Carlos Sainz en Lando Norris waren bij McLaren een droompaar als teamgenoten. Dat is ook te zien in deze commercial. Een paar dagen voor de race in Austin in 2019 verraste het duo fans met speciale bezorgingen.

" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

2. Kimi's verjaardagscadeau voor Sebastian Vettel

Op de tweede plek is ook een 'bromance' te vinden. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen kunnen het goed met elkaar vinden. Dat komt ook naar voren in deze reclame in hun tijd samen bij Ferrari. Ter ere van Vettel zijn dertigste verjaardag, op 3 juli 2017, maakte teamgenoot en vriend Räikkönen wel een heel speciaal cadeau voor de Duitser.

1. Rivaliteit Fernando Alonso en Lewis Hamilton in 2007

De rivaliteit tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton kwam in 2007, in hun enige jaar als teamgenoten, eigenlijk overal naar voren. Deze reclame voor Mercedes-Benz werd begin 2007 gedraaid en de rivaliteit was hier dan ook vooral met een knipoog bedoeld. Niet wetende dat de strijd rond de zomer op de baan zou ontploffen. Met als toppunt de kwalificatie in Hongarije, waar Alonso zijn teamgenoot in de pitstraat blokkeerde. Deze commercial is dus eigenlijk in meerdere opzichten legendarisch, let ook vooral op de “verrassende” gast aan het einde.

Lees ook: Top-5: Crashes tussen teamgenoten
Lees ook: Top 5: Dramatische laatste racerondes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden