Top en Flop: Grand Prix van Portugal VT1 en VT2

GP2103_093339_J5A1692

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de Top & Flop van VT1 en VT2 voor de Grand Prix van Portugal, met onder andere een sterke Mercedes, Sebastian Vettel die nog niet helemaal weet in welk team hij zit en een grappige Max Verstappen.

Top

Mercedes

Het team van Mercedes kan terugkijken op een goede start van het raceweekend. In beide trainingen stond er een Mercedes bovenaan de tijdenlijst. Valtteri Bottas wist namelijk de snelste tijd neer te zetten in de eerste training met een 1:19.648. Hamilton was de tweede training het snelste met een 1:19.837. Vorig jaar wist Bottas pole position te pakken in Portugal, of hem dat dit jaar weer gaat lukken zien we tijdens de kwalificatie op zaterdag. Na deze vrijdag belooft het in ieder geval een spannende kwalificatie te worden.

Sebastian Vettel

Tijdens de trainingen gebeurde er aanvankelijk niet heel veel. De teams reden hun standaard programma's en op enkele uitzonderingen na bleven de coureurs op de baan. Toch wist Sebastian Vettel iedereen een glimlach te bezorgen. De Duitser ging tijdens de training de pits in, maar stopte bij het team van McLaren. Na kortstondig stil te staan bij McLaren reed Vettel door naar de juiste pitbox. Vettel zelf kon er ook wel om lachen. "Sorry daarvoor, het moest een keer gebeuren", aldus een lachende Vettel.

https://twitter.com/F1/status/1388127749387206660

Max Verstappen

Tijdens de eerste vrije training had Max Verstappen last van vibraties vanwege zijn banden. Volgens Verstappen waren de vibraties zo heftig dat hij nauwelijks meer iets kon zien. Zijn engineer gaf aan dat Max naar binnen zou kunnen komen als het niet meer veilig zou zijn. Verstappen reageerde daarop zoals we hem kennen. "Ik ga wel naar de tandarts na het weekend", grapte Verstappen die uiteindelijk tweede werd in beide trainingen.

Flop

Mazepin

Nikita Mazepin staat wederom in dit lijstje. De Rus had geen goede vrijdag, hij finishte twee keer als laatste, reed Sergio Pérez in de weg en verremde zich een aantal keer. De eerste training finishte hij op maar liefst +4.576 seconden ten opzichte van Bottas en ongeveer twee seconden op de nummer negentien. De tweede training verliep iets beter, Mazepin finishte op +2.801 seconden ten opzichte van Lewis Hamilton en ongeveer acht tiende op de nummer negentien, Nicholas Latifi.

WilliamsF1_43578_HiRes-700x467
Foto: Williams Racing Photos

Nicholas Latifi

Ook Latifi had niet de beste training. Latifi werd twee keer negentiende en reed ver achter zijn teamgenoot George Russell. Russell wist in de eerste training een knappe zevende plek binnen te halen, Latifi bleef achter en reed ongeveer +1.8 seconden trager dan zijn teamgenoot. De tweede training ging iets beter maar Russell was nog steeds  ongeveer +0.8 seconden sneller dan Latifi.

Lees ook: Samenwerking Volkswagen optie Red Bull volgens Wolff

Lees ook: Coureurs boycotten social media vanwege online haat

Lees ook: Portimão krijgt extra DRS-zone

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden