Ricciardo-en-Norris-

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio's en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de Top & Flop van VT1 en VT2 voor de Grand Prix van Bahrein, met onder meer een sterk begin voor Verstappen en Norris en een tegenvallende dag voor Alpine.

Top

1. Max Verstappen

De Nederlander neemt het goede gevoel van de wintertest mee naar de eerste trainingen. Verstappen de snelste tijdens VT1 en VT2. Naar eigen zeggen voelt de bolide goed aan en als je dat hoort begin je stiekem toch te hopen. Het is overigens pas vrijdag dus het zegt allemaal nog niet heel veel, maar een goed begin is het halve werk.

SI202103160292_hires_jpeg_24bit_rgb-700x469
Foto: Red Bull Racing Honda / Mark Thompson / Getty Images

2. Lando Norris

Iemand die zich ook flink in de kijker speelde tijdens VT1 en VT2 is Lando Norris. De McLaren-coureur splitte met een derde tijd de Mercedessen tijdens VT1. Tijdens de tweede vrije training liet de Brit zelfs de tweede tijd achter zijn naam noteren, waarmee hij dus sneller was dan beide Mercedessen. De McLaren, die sinds dit jaar met Mercedes-motor rijdt, ziet er sterk uit. Je kunt je alleen maar afvragen hoe Norris en Ricciardo dit jaar gaan presteren. Voor nu ziet het er in ieder geval heel positief uit.

3. George Russell

Twee keer een zeventiende plek, maar toch steeg George Russell vooral tijdens VT2 boven zijn auto uit. De Williams lijkt weer veroordeeld te zijn tot een strijd met Haas om de laatste vier plekken. Russell was tijdens VT1 en VT2 de snelste van het viertal (Russell, Latifi, Mazepin, Schumacher). Het is wachten tot hij een plek in een betere auto krijgt.

WilliamsF1_40511_HiRes-700x467
Foto: Williams F1 Team

Flop

1. Kimi Räikkönen

De ervaren Fin begint alweer aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1. Dit keer wel slordig, want hij heeft de eerste crash van het jaar op zijn naam gezet. Räikkönen crashte en verloor daarbij zijn voorvleugel, maar kon wel doorrijden. Het kostte de Fin wel een hoop trainingstijd. Räikkönen was daarnaast langzamer dan teamgenoot Antonio Giovinazzi.

2. Alpine

Alpine wilde dit jaar gaan meedoen met de subtop. Na de eerste twee vrije trainingen is dat echter nog niet gelukt. Het team wist tijdens beide trainingen geen plek in de top-10 te pakken. Vooral Fernando Alonso stelde teleur. Hij noemde zichzelf beter dan Hamilton, Vettel en Verstappen, maar voorlopig rijdt hij zelfs achter zijn teamgenoot, Esteban Ocon. Er is in ieder geval dus een hoop werk aan de winkel voor Alpine en Alonso.

GP2101_150836DXI15864_2021032531101770-700x467
Foto: Aston Martin F1 Team

3. Sebastian Vettel

De laatste flop van de dag gaat naar Aston Martin-coureur Sebastian Vettel. De Duitser vertrok met goede hoop van Ferrari naar Aston Martin. Maar met de twaalfde en de veertiende tijd die Vettel tijdens VT1 en VT2 achter zijn naam liet noteren, zal de viervoudig wereldkampioen niet tevreden zijn.

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 3: Jack en Robert

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 2: Jan en Olav

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 1: Rudy en Rick

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen