Top & Flop Grand Prix van Amerika de race

SI202110240861_hires_jpeg_24bit_rgb

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Amerika met onder andere een ijzersterke race van Max Verstappen en teleurstelling voor Alpine. 

Top

Max Verstappen

Max Verstappen reed een ijzersterke race en won de Grand Prix van Amerika. Daarmee loopt hij uit op Lewis Hamilton in het kampioenschap. De race bleek dan ook belangrijk voor het titelgevecht. Tot het einde toe vocht de Nederlander met de Brit om de overwinning. Een spannend gevecht tot het einde wat ook zeker een top is voor de racefan!

Max Verstappen / Red Bull Racing / Austin / Amerika / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Chris Graythen/Getty Images)

McLaren vs. Ferrari

Het gevecht tussen McLaren en Ferrari is ook nog lang niet gestreden. In Austin zagen de twee teams er sterk en snel uit waardoor ze gelijk op kwalificeerden. In de beginfase van de race was het dan ook een harde strijd tussen Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Lando Norris, waar Ricciardo als beste eruit kwam. Voor de rest van de race maakte de Australiër zich breed en kon zo belangrijke punten pakken voor McLaren. Charles Leclerc reed een vrijwel onzichtbare race naar de vierde plek, waardoor hij de meeste punten pakte voor Ferrari. Daarmee komt het verschil tussen de teams op vier punten te staan.

Yuki Tsunoda

Yuki Tsunoda moest voor het team van AlphaTauri de punten pakken op COTA. Teamgenoot Pierre Gasly moest vroegtijdig de race verlaten met een defect aan de achterwielophanging van zijn auto. Tsunoda liet duidelijk zien dat hij een goede racer is en vocht voor zijn plek in de punten. Daarmee hield hij voor lange tijd Valtteri Bottas en de Aston Martins achter zich.

Flop

Alpine

Het was niet het weekend voor Alpine. Zowel Fernando Alonso als Esteban Ocon hebben de race niet uit kunnen rijden terwijl ze wel voor de punten aan het vechten waren. Beide coureurs waren al betrokken in een hevige strijd met de Alfa Romeo's en moesten hier en daar een extra pitstop maken om de auto te repareren. De gevechten tussen Alpine en Alfa Romeo zagen er top uit, maar het Franse team moest uiteindelijk het strijdveld verlaten. Helaas verlaten ze Amerika zonder punten.

Drinksysteem Sergio Pérez

Sergio Pérez wist opnieuw op het podium te eindigen maar reed een zware race. De Grand Prix van Amerika staat bekend als één van de zwaarste circuits vanwege de hitte en dus is het lekker voor de coureurs als ze een beetje vocht hebben. Dat was niet het geval voor Pérez. Op weg naar de grid waren er al problemen met het drinksysteem en dat hield aan tijdens de race. Geen drinken voor Pérez en na de race wilde hij duidelijk maar één ding: drinken!

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer”

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk”

Lees ook: ‘Las Vegas mogelijk derde Amerikaanse Grand Prix’

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden