SI202107300211_hires_jpeg_24bit_rgb

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van België, met onder andere een wisselende vrijdag voor Max Verstappen en een goed begin voor Pierre Gasly.

Top

De cockpitview

Het hoogtepunt van de tweede vrije training was toch echt de cockpitview vanuit de auto van Fernando Alonso. De Formule 1 liet ons vanuit de cockpit van Alonso meegenieten van een rondje Spa. Vooral de bochtencombinatie Eau Rouge en Raidillon was mooi om te zien vanuit de auto. Als Formule 1 deze beelden ook op de zondag kan verzorgen, krijgt de race een nog andere dimensie.

Pierre Gasly

Pierre Gasly kende een goede vrijdag. Tijdens de eerste training zette hij de derde tijd neer en in de tweede training werd de Fransman vijfde. Gasly is erop gebrand om goed te presteren op de plek waar twee jaar geleden zijn goede vriend Anthoine Hubert overleed. Het begin van zijn weekend is goed, nu nog presteren op de zaterdag en zondag.

Nikita Mazepin

Voor velen iemand die ze niet zo snel bij de top hadden verwacht, maar vandaag verdient Nikita Mazepin zijn plek in de top. Hij was namelijk in beide trainingen sneller dan zijn teamgenoot Mick Schumacher. Hopelijk kan de Rus deze lijn doortrekken, zodat hij zijn slechte imago iets beter kan maken.

Nikita Mazepin / Azerbeidzjan / 2021 / Haas
Foto: Haas (Andy Hone / LAT Images)

Flop

Charles Leclerc

Charles Leclerc had een moeizame tweede training. Hij crashte en veroorzaakte een rode vlag, waardoor hij niet verder kwam dan een achttiende plek. De Monegask moet daardoor flink wat tijd inhalen in de derde training om gelijk te komen met de rest van het veld, wat belangrijk is op een baan die naar verwachting het hele weekend een half natte conditie zal hebben.

Max Verstappen

Hoewel Verstappen de snelste was tijdens de tweede vrije training, verliep de training toch niet vlekkeloos. De Nederlander had tijdens het slot van de training een crash in Les Combes en veroorzaakte een rode vlag. In het verleden heeft Verstappen meerdere crashes meegemaakt op Spa, maar hopelijk blijft het voor de Nederlandse fans bij dit incident.

Sergio Pérez

Voor Pérez was het ook een wisselende dag. Zo werd zijn contract verlengd tot en met 2022, maar wist hij weer niet aan te haken met de top. Met een zesde en tiende plek moet de Mexicaan even wat gas bij zetten om een rol van betekenis te gaan spelen dit weekend. Al helemaal met de vijf plaatsen gridstraf van Valtteri Bottas in het achterhoofd.

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: BREAKING: Pérez blijft nog een jaar bij Red Bull Racing

Lees ook: Elf coureurs gebruiken nieuwe motor voor GP van België

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden