Top & Flop: Grand Prix van Hongarije VT1 en VT2

9-friday-budapest

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije, met onder andere een sterke prestatie van Mercedes en alweer een crash voor Yuki Tsunoda.

Top

Mercedes

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton lieten zich weer van hun sterkste kant zien. In de eerste vrije training eindigden de mannen op de tweede en derde plaats en in de tweede vrije training was Bottas de snelste man met daarachter Hamilton. Een goede start van het weekend voor Mercedes, waar Hamilton jaagt op zijn honderdste overwinning.

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Fernando Alonso

Fernando Alonso kent ook een goede start van het weekend. In de eerste vrije training eindigde de Spanjaard als zesde en in de tweede vrije training eindigde hij als zevende. Een goede prestatie voor het team van Alpine.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Pierre Gasly

Pierre Gasly zag er ook snel uit op de Hungaroring. Nadat hij net buiten de punten viel op Silverstone kan de coureur van AlphaTauri op dit circuit weer voor punten vechten. Hij eindigde de eerste vrije training als vijfde en de tweede vrije training als zesde.

Flop

Yuki Tsunoda

In tegenstelling tot zijn teamgenoot maakte Yuki Tsunoda weer een misser op de baan. In de eerste vrije training schoot hij achteruit van de baan af in de muur, waardoor er een code rood ontstond. In de laatste minuten van de tweede vrije training kwam hij nog de baan op. Hij zette een tijd neer die slechts goed genoeg was voor de zeventiende plek.

Daniel Ricciardo

Ook de McLaren-coureur kent weer geen goede start. Hoewel Daniel Ricciardo zelf zegt dat hij zich beter in de auto voelt, kan hij zijn teamgenoot niet bijhouden. De eerste vrije training eindigde hij als veertiende en de tweede vrije training als dertiende. Hopelijk vindt hij de snelheid weer terug voor de kwalificatie.

Lees ook: Valtteri Bottas snelste in VT2, Verstappen pakt derde tijd

Lees ook: Verstappen pakt snelste tijd in VT1 Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Red Bull ontslaat medewerker na racistische WhatsAppjes

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen