SI202107040451_hires_jpeg_24bit_rgb

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Oostenrijk met onder andere de dominante race van Max Verstappen en tijdstraffen voor Sergio Pérez.

Top

Max Verstappen

Voor de derde keer op rij wint Max Verstappen de grand prix met een dominante race. Van het begin tot het eind had de Nederlander alle macht in handen en kwamen de beide Mercedes-coureurs er niet aan te pas. Hij is hierdoor ook flink uitgelopen in het kampioenschap op Lewis Hamilton met 32 punten. Een grand slam voor Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Lando Norris

Ook Lando Norris reed wederom een sterke race. Hij startte de race als tweede plek en kon Lewis Hamilton voor lange tijd achter zich houden in de race. Nadat hij vijf seconden tijdstraf kreeg voor een incident met Pérez kon hij alsnog de derde plek binnenslepen. Erg blij was hij daar niet mee. "We hadden tweede kunnen zijn," zei Norris na afloop van de race.

Carlos Sainz

Carlos Sainz reed in zijn Ferrari weer naar de punten. Tijdens de Grand Prix van Stiermarken haalde hij al de zevende plaats en nu kon hij de race eindigen op de vijfde plaats. Hij was een van de coureurs die zonder al te veel problemen door de race heen kwam. Sowieso was de grand prix weer een goede race voor het team, ook zijn teamgenoot Charles Leclerc eindigde in de punten.

Sergio Perez / Charles Leclerc / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Pirelli ( Mark Sutton / LAT Images)

Flop

Sergio Pérez

In tegenstelling tot zijn teamgenoot had Sergio Pérez een mindere race in Oostenrijk. Hij startte als derde, maar reed in een inhaalactie op Lando Norris het grind in. Hierdoor zakte hij terug en moest hij een inhaalrace rijden. Later in de race voerde de Mexicaan precies dezelfde actie uit bij Charles Leclerc. Hiervoor kreeg hij net als Norris een tijdstraf van vijf seconden. Niet veel later reed hij Leclerc weer bijna van de baan en kreeg hij weer vijf seconden van de stewards. Niet de beste race uit zijn carrière. Pérez eindigde alsnog als zesde na de aftrek van zijn straffen.

Lewis Hamilton

De zevenvoudig wereldkampioen had niet zijn beste race in Oostenrijk. Hij startte de race als vierde en kon tijdelijk op de tweede plek komen. Helaas had de Brit schade aan de achterkant van zijn auto waardoor hij zijn tweede plek niet vast kon houden. Zowel Bottas als Norris haalde de Mercedes-coureur weer in en hij eindigde de race als vierde.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen maakte aan het einde van de race een fout en reed tegen oud-teamgenoot Sebastian Vettel aan. De twee crashten in de laatste ronde op spectaculaire wijze, maar gelukkig konden beide coureurs heel uit de auto stappen. Räikkönen kreeg hiervoor 20 seconden tijdstraf en twee penalty-punten.

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Zak Brown vindt tijdstraffen Norris en Pérez niet terecht

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden