jm2102jy68

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering VT1 en VT2 voor de Grand Prix van Oostenrijk met onder andere en scheldende Tsunoda, een sterke Aston Martin en een nieuwe naam op de tijdenlijst.

Top

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou heeft zijn Formule 1-debuut gemaakt. De Chinees mocht tijdens de eerste vrije training in Oostenrijk zijn eerste meters maken bij Alpine. Zhou wist netjes zijn training af te maken en zette uiteindelijk zonder incidenten de veertiende tijd neer. Zhou was daarnaast maar vier tienden langzamer dan teamgenoot Esteban Ocon. Gaan we deze jonge Formule 2-coureur in de toekomst permanent in de Formule 1 zien?

Aston Martin

Tijdens de eerste vrije training viel het team van Aston Martin een beetje tegen. Lance Stroll spinde een aantal keren en eindigde uiteindelijk als dertiende met teamgenoot Sebastian Vettel op de vijftiende plek. Echter wisten de mannen het om te draaien in de tweede vrije training. Stroll liet toen een vierde tijd noteren en Vettel pakte de vijfde tijd.

GP2108_110222_MS23266-700x467
Foto: Aston Martin F1 Media Portal

Yuki Tsunoda

Uitgesproken boordradio's: wie houdt er niet van? Yuki Tsunoda was absoluut niet tevreden met onder andere Lance Stroll tijdens de vrijdag. "Wat is deze idioot aan het doen?", riep de jonge Japanner over de boordradio naar zijn team. Hij refereerde daarmee aan hoe Stroll zijn DRS gebruikte. Uiteindelijk wist Tsunoda een nette tweede vrije training neer te zetten, een goed begin voor de AlphaTauri-coureur. Tijdens de persconferentie op donderdag liet Yuki nog weten veel te hebben aan de wijze woorden van Red Bull-coureur Sergio Pérez. De Mexicaan schijnt na afloop van de afgelopen races advies te hebben gegeven aan Tsunoda.

Lees ook: Tsunoda krijgt steun van Pérez na moeilijke races

Flop

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo heeft niet de beste vrijdag achter de rug. De Australiër heeft tot nu toe al niet het beste seizoen, maar het lijkt erop dat hij er ook dit weekend niet bij zal zitten. Ricciardo werd tijdens de eerste vrije training twaalfde en tijdens de tweede vrije training werd hij maar liefst vijftiende. Het is te hopen dat de McLaren-coureur snel beter gaat presteren.

Lewis Hamilton / Mercedes / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - LAT Images

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton kende helemaal geen slechte vrijdag in Oostenrijk. Toch was er één moment waarop hij enorm flopte. De Brit had namelijk een groot moment tijdens de tweede vrije training en ging volledig het grind in. De Mercedes-coureur kon zijn weg vervolgen zonder schade, zijn ronde kon hij echter wel vergeten.

Lees ook: Toto Wolff: “Gaan nog veel kansen komen”

Lees ook: Gasly benaderd door meerdere teams voor 2022-stoeltje

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden