Top & Flop: Grand Prix van Spanje VT1 en VT2

1018595792-LAT-20210507-GP2104_093606_2ST8610-212

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Top & Flop zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de Top & Flop van VT1 en VT2 voor de Grand Prix van Spanje, met onder andere een sterk optreden van Alpine, een wederom tegenvallende Nikita Mazepin en Robert Kubica die zijn training eindigt in het grind.

Top

Alpine

Het team van Alpine heeft een goede vrijdag verreden. Vooral tijdens de tweede vrije training waren Fernando Alonso en Esteban Ocon snel, ze noteerden een vierde en vijfde tijd. In de eerste training reden ze iets minder snel en werden ze twaalfde en vijftiende. Het team van Alpine zal de komende tijd toch aan de bak moeten om meer punten binnen te halen. Tot nu toe heeft het team nog maar dertien WK-punten behaald. Met deze vrijdag is er in ieder geval een sterke basis neer gelegd voor het weekend in Barcelona.

Mercedes

Ook Mercedes kende een sterke vrijdag. Het team wist wederom bij beide trainingen bovenaan te finishen. In de eerste training was dat Valtteri Bottas met een 1:18.504, hij wist Max Verstappen net achter zich te houden die op maar +0.033 seconden achter hem finishte. Lewis Hamilton was het snelste in de tweede training met een 1:18.170. Achter hem finishte Bottas op plek twee waardoor het een Mercedes 1-2 werd.

Pierre Gasly

Met een zesde en zevende plek tijdens de vrijdag trainingen weet Pierre Gasly ook een plekje te veroveren in dit lijstje. De Fransman heeft nette trainingen verreden en zet zichzelf op de kaart om goede punten te scoren zondag. In de eerste training werd Gasly zevende op +0.558 seconden en in de tweede training werd hij zesde op +0.423 seconden.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Bahrein 2021
Foto: Joe Portlock/ Getty Images Red Bull Content Pool

Flop

Nikita Mazepin

Wederom staat Nikita Mazepin in het flop-lijstje. De Rus kende een onrustige vrijdag, hij spinde al vroeg tijdens de eerste training en reed in de weg van Charles Leclerc. Leclerc reageerde daar boos op. "Mazepin zal nooit veranderen", riep Leclerc over de boordradio. De Rus eindigde beide trainingen als allerlaatste, op ruime achterstand op zijn teamgenoot Mick Schumacher.

https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1390602072865792002

Kubica

Robert Kubica mocht weer in de Alfa Romeo instappen voor de eerste vrije training. De Pool is test- en reservecoureur bij het team en rijdt een aantal weekenden de eerste vrije trainingen. De training eindigde echter niet zoals Kubica van plan was. Hij spinde zijn Alfa Romeo en kwam in het grind terecht. Hij stond vast en de sessie werd stilgelegd met een rode vlag. Uiteindelijk eindigde Kubica de training als negentiende.

https://twitter.com/F1/status/1390629672766033920

Lees ook: Bleekemolen: "Eindelijk zien hoe verhoudingen liggen"

Lees ook: Red Bull trekt nog eens vijf Mercedes-seniors aan

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden