Toro Rosso wil Red Bull Racing volgend jaar graag helpen winnen

AP-1UVM75HP51W11_news

Toro Rosso stapte dit jaar over naar de Honda-motoren nadat McLaren de Japanners de deur had gewezen. In juni werd bekend dat Red Bull Racing per 2019 ook de overstap naar deze motorleverancier gaat maken. Dit betekende dat Toro Rosso vrijwel direct tot proefkonijn werd gebombardeerd om zoveel mogelijk te testen voor het Oostenrijkse hoofdteam. Toro Rosso-teambaas Franz Tost staat er voor open om volgend jaar dezelfde rol te gaan vervullen.

"Het zou helemaal geen probleem zijn, want zo kunnen we onze eigen prestaties namelijk ook verbeteren," aldus Tost tegenover Auto Motor und Sport. "We hoeven daar verder geen interne discussies over te hebben. Als we Red Bull kunnen helpen de titel te winnen door als proefkonijn te fungeren op het gebied van ontwikkeling, dan zal dat gebeuren."

"We zijn gelukkiger met deze rol omdat we hier zelf ook de vruchten van plukken. Niet alleen qua motor, maar we hebben ook voordelen op andere vlakken door de samenwerking tussen Honda en Red Bull. We krijgen namelijk de volledige achterkant van de RB15 [de Red Bull Racing-wagen van 2019, red.]. We benutten de synergieën volledig in het kader van de regelgeving en ik verwacht een goede prestatieverbetering," besloot de Oostenrijker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden