Toto Wolff: “Bottas verdiende om bij team te blijven"

M147638

Toto Wolff is blij met de kans die Valtteri Bottas krijgt bij Alfa Romeo. Dat laat de teambaas van Mercedes weten op de eigen website. Volgens Wolff verdiende Bottas het om bij het team te blijven, maar is de keuze toch op een ander gevallen.

Het circuleerde hier en daar al rond maar maandagmiddag maakte het team van Alfa Romeo bekend dat Bottas een meerjarig contract heeft getekend bij het team. De Fin wordt daarmee de opvolger van landgenoot Kimi Räikkönen die na twintig jaar uit de Formule 1 vertrekt. Kort na de aankondiging stuurde ook Mercedes een bericht de wereld in dat Bottas het team na dit seizoen zou gaan verlaten.

Op de website van Mercedes wordt Bottas nadrukkelijk bedankt voor al zijn geleverde werk bij Mercedes. Met Bottas wist de Duitse renstal vier constructeurstitels achtereen te winnen en is het volop in de race met Red Bull Racing om daar een vijfde aan toe te voegen.

“Valtteri heeft een essentiële bijdrage geleverd"

“Dit was geen gemakkelijk proces of een duidelijke beslissing voor ons", begint Wolff. "Valtteri heeft de afgelopen vijf seizoenen fantastisch werk geleverd en hij heeft een essentiële bijdrage geleverd aan ons succes en onze groei."

Wolff laat weten dat Bottas het absoluut zou hebben verdiend om bij het team van Mercedes te blijven. "Ik ben blij dat hij volgend jaar een spannende uitdaging bij Alfa Romeo heeft om zijn carrière op het hoogste niveau van de sport voort te kunnen zetten. Als de tijd daar is zal hij vertrekken, maar hij zal altijd deel uitmaken van de Mercedes-familie”, besluit Wolff.

M272260-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

“Je bent beter dan je zelf denkt"

Teamgenoot Lewis Hamilton reageerde ook op Instagram op het nieuws. Hamilton en Bottas zijn sinds 2017 teamgenoten van elkaar en waren bij Mercedes zeer succesvol, waarbij Bottas de ideale tweede rijder bleek te zijn.

“Ik ben ongelofelijk trots om met je samen te mogen werken”, laat Hamilton weten. “We mochten een deel van het team zijn dat vier constructeurstitels wist binnen te slepen en we motiveerden elkaar om door te blijven gaan. Je bent beter dan je zelf denkt en ik weet zeker dat er een mooie toekomst nog voor je ligt. Laten we dit seizoen sterk eindigen en de achtste titel binnenhalen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Lees ook: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

Lees ook: Mol: “Zandvoort overtreft stoutste verwachtingen"

Lees ook: Valtteri Bottas: “Zandvoort was saaie race voor mij"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden