Toto Wolff: "Gaan nog veel kansen komen"

M271647

Mercedes-teambaas Toto Wolff is optimistisch over de kansen van zijn team. Tijdens de Grand Prix van Stiermarken werd Mercedes verslagen door Max Verstappen en Red Bull. Wolff geeft aan dat er echter nog genoeg kansen komen voor Mercedes om dat goed te maken. 

Max Verstappen wist voor beide Mercedessen de Grand Prix van Stiermarken te winnen. Wolff geeft aan tegenover zijn team dat Mercedes het maximale uit het weekend heeft gehaald. "Ondanks dat we niet de snelste auto hadden, hebben we een dubbel podium en een flink aantal punten weten te pakken. We racen om te winnen. Ondanks dat we dat niet hebben gedaan, zagen we genoeg goede dingen", benadrukt Wolff. Hij bedoelt daarmee dat de coureurs goed gereden hebben, de pitstops uitstekend waren en de strategie sterk was.

Begin juli strijkt het Formule 1-circus wederom neer op de Red Bull Ring. Volgens Wolff biedt dat kansen. "We gaan weer terug naar Stiermarken waar een grote uitdaging op ons wacht. Twee keer achter elkaar op hetzelfde circuit rijden brengt ons echter ook kansen."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lewis Hamilton / Mercedes / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - LAT Images

Wolff hoopt dat de auto beter is tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk, zodat het team daar verder op kan bouwen. Dit raceweekend worden de banden één stap zachter, volgens Wolff geeft dat de mogelijkheid tot nieuwe strategieën voor de teams. "Dit wereldkampioenschap is een zware wedstrijd over 23 races en we zijn nog maar op een derde. Er gaan nog veel kansen komen en we zijn klaar om daarvoor te strijden."

Lees ook: Tsunoda krijgt steun van Pérez na moeilijke races

Lees ook: ‘Aston Martin, Alpine en McLaren in problemen met koppeling’

Lees ook: Toto Wolff: “Konden de snelheid er in Q3 niet uithalen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden