Toto Wolff: 'Hamilton heeft Ferrari-clausule in contract staan'

M185246

Lewis Hamilton heeft voordat hij zijn contract verlengde bij Mercedes een Ferrari-clausule bij zijn onderhandelingen afgedwongen. Dat zegt Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met Crash.net.

"Je kunt er vanuit gaan dat iedere coureur op de grid ooit wel eens voor Ferrari zou willen rijden", aldus Wolff, die Hamiltons contract vorig jaar verlengde tot eind 2020. "Ferrari is het meest iconische Formule 1-merk en het meest historische Formule 1-team. Ik heb er alle begrip voor als een rijder er naar verlangt om bij Ferrari te rijden."

"Ook wij hebben het er tijdens de onderhandelingen met Lewis over gehad", gaat Wolff verder. "En ja, ook wat betreft dit onderwerp zijn we eruit gekomen."

Toch is Wolff niet bang dat hij Hamilton aan Ferrari zal verliezen. Sinds 2014 is Mercedes dominant in de Formule 1 en won het alle wereldtitels. In de eerste vijf races van dit seizoen scoorden de 'zilverpijlen' zelfs in iedere race een één-twee, met Hamilton als kampioenschapsleider.

"Lewis en ik zijn altijd heel open naar elkaar. Op dit moment ziet alles er gewoon goed uit. We geven hem de auto waarmee hij zijn doelen kan bereiken. Als we hem een auto met deze indrukwekkende prestaties kunnen blijven geven dan is er voor hem geen reden om te vertrekken. Bovendien willen wij ook dolgraag dat hij blijft."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen