Toto Wolff hint op komst George Russell bij Mercedes

M252789

Toto Wolff heeft in een interview met RTL Duitsland al een klein beetje laten doorschemeren wie er naast Lewis Hamilton komt te rijden in 2022. De teambaas hintte op de komst van George Russell, die het plekje van Valtteri Bottas dan zou overnemen.

Er wordt al tijden gesproken over het rijdersduo van Mercedes voor volgend jaar. Wereldkampioen Lewis Hamilton tekende in juli al voor twee jaar bij, maar het is nog wachten op Valtteri Bottas. De Fin staat onder druk, omdat hij matig presteert en de geruchten dat George Russell hem gaat vervangen worden steeds groter. Ook Toto Wolff is bezig met het rijdersduo voor volgend jaar. Over Russell is de teambaas erg positief. “Hij heeft alles in zich om wereldkampioen te worden, maar we moeten behoedzaam met hem omgaan en dat hebben we gedaan." Als Wolff wordt gevraagd of er al een beslissing is genomen zegt hij: “We zullen zien welke beslissing we nemen, of al genomen hebben, maar nog niet hebben verteld."

Een foto van George Russell in Mercedes outfit
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / Steve Etherington

"Belangrijk om voor beide mannen toekomst te hebben"

Wolff vertelt verder dat het wel belangrijk is om beide coureurs goed op te vangen, ongeacht de keuze die wordt gemaakt. “Uiteindelijk is het belangrijk dat we voor allebei een toekomst hebben en beide mannen verdienen het om in een zo goed mogelijke auto te zitten", zegt Wolff. De teambaas vindt het lastig om het gesprek te voeren met de coureurs, "maar", zegt Wolff, "het is nu eenmaal mijn rol om dat te doen."

De belangrijkste reden om de keuze nog niet bekend te maken, is het spannende gevecht om de wereldtitel met Red Bull. “We moeten ervoor zorgen dat beide coureurs gemotiveerd blijven. Het constructeurskampioenschap is voor ons ongelooflijk belangrijk en daarom moeten we ervoor zorgen dat allebei de coureurs hun kop erbij houden."

Lees ook: F1 aan Tafel: Hamilton crasht met Verstappen

Lees ook: Helmut Marko wil schorsing voor Lewis Hamilton

Lees ook:Toto Wolff: “Waar twee vechten, hebben twee schuld”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden