Toto Wolff legt druk op schouders Valtteri Bottas

M174992

Lewis Hamilton kon in 2020 wel eens een nieuwe teamgenoot krijgen, zo heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff dan eindelijk ook zelf bevestigd.

Algemeen wordt er langer van uit gegaan dat Esteban Ocon over een jaar het stokje van Bottas overneemt, maar bij Mercedes zelf werd dat nooit zo hardop uitgesproken. In gesprek met ESPN legt Wolff nu vol de druk bij de Fin: "Ja natuurlijk, Esteban is een factor voor de toekomst van het team. Er zijn mogelijkheden voor Esteban, ook bij Mercedes zelf. Het hangt af van hoe komend seizoen voor Mercedes en Valtteri uitpakt."

Bottas won dit jaar ondanks een dominante auto geen enkele race voor Mercedes en werd vijfde in het individuele kampioenschap. Wolff vindt dat Bottas het beter moet doen, maar wil nog niet spreken van een vertrouwensbreuk: "We staan honderd procent achter hem, we hebben nog steeds vertrouwen. Als we niet achter hem zouden staan dan hadden we net zo goed nu kunnen wisselen. We denken dat hij onze man is, met Esteban in de startblokken."

Overigens steekt Wolff deels de hand in eigen boezem waar het gaat om het teleurstellende seizoen van Bottas: "Ik denk dat het voor een coureur lastig omgaan is met een situatie waarin je je teamgenoot moeten helpen om kampioen te worden. Dat is vrij normaal als je de belangrijkste motivatie voor een coureur wegneemt, namelijk om te racen voor je eigen kampioenschap."

Mercedes besloot dit jaar na de Grand Prix van Italië al het geld op Hamilton te zetten. Dat leidde er onder andere toe dat Bottas tijdens de Grand Prix van Rusland moest inhouden en Hamilton voorbij laten gaan om zo de Engelsman aan meer punten te helpen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen