Toto Wolff legt selectiecriteria Mercedes-coureurs uit

M174912

Toto Wolff heeft in een interview met de eigen Mercedes-renstal aangegeven wat de selectiecriteria zijn, om in aanmerking te kunnen komen voor een zitje bij de wereldkampioen. 

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben beiden geen contract na 2020. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Hamilton binnenkort een nieuw contract gaat ondertekenen, voor Bottas is dat nog maar de vraag. Mercedes zou voor 2021 voor hetzelfde rijdersduo kunnen kiezen als de afgelopen jaren, maar ze hebben ook opties om dingen te gaan veranderen. Zo is er met Sebastian Vettel een coureur op de markt gekomen met enorm veel ervaring en succes en heeft het met George Russell een toptalent in huis die indruk maakt bij Williams.

Wolff baseert zijn keuze op verschillende punten zoals resultaten in de lagere raceklassen en vergelijkingen met een teamgenoot.

''Er zit een data-kant aan", begint hij in een

;v=vF8sdQsbmyg&feature=emb_logo">video-interview van Mercedes. ''Je kijkt naar raceresultaten tot helemaal terug naar de juniorklassen, je kijkt naar vergelijkingen met teamgenoten en hoe deze teamgenoten vergeleken worden met andere coureurs en dan heb je nog het persoonlijk vlak, wat erg belangrijk is. Hoe zou de coureur in de teamstructuur passen? Wat zou de dynamiek zijn met de coureur die zijn teamgenoot zou kunnen zijn? Wat is de planning voor de toekomst? Deze factoren worden in een forum besproken en iedereen geeft zijn mening en meestal heeft iedereen in die groep toch wel dezelfde mening.''

Omdat het seizoen momenteel stil ligt, heeft Wolff op allerlei manieren contact met zijn coureurs, al is het aan hen om het initiatief te nemen.

''Ik laat het heel erg aan de chauffeurs over'', vertelt hij. ''Als er niets dringend is, laat ik het aan hen over om de communicatie te regelen. Ik heb Valtteri niet gesproken, ik denk persoonlijk dat hij op een goede plek zit en daar ben ik blij mee. Met Lewis heb ik veel contact gehad, we hebben heel vaak via Whatsapp gesproken en elkaar op de hoogte gehouden'', besluit Wolff.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen