Toto Wolff: "Moesten schade beperken in Mexico"

M288121

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, zegt dat zijn team in Mexico vooral de schade probeerde te beperken. Wolff blikt daarnaast vooruit op de Grand Prix van Brazilië. De teambaas is wel positief over Interlagos en de andere races die nog volgen. 

De Grand Prix van Mexico begon goed voor het team. Valtteri Bottas pakte pole position en Lewis Hamilton startte vanaf de tweede plaats, dat zorgde voor een front row lock-out voor Mercedes. Maar in de eerste bocht ging het al mis. Bottas verloor zijn koppositie na een touché met Daniel Ricciardo en kon daarna in de race ook geen punten scoren. Hamilton kwam in de eerste bocht achter Max Verstappen te liggen en kwam daar ook niet aan voorbij. Over Bottas' ongelukkige race zegt Wolff: "We weten dat de moeilijke race in Mexico hem alleen maar vastberaden zal maken om de volgende keer vechtend terug te komen."

De teambaas zegt ook dat ze wisten dat het circuit de Mercedes-auto niet helemaal zou liggen. Het was daarom belangrijk dat het team de schade zoveel mogelijk zouden beperken tijdens het raceweekend. Hij bekent dat de overwinning nooit binnen handbereik was, maar is blij dat Hamilton de tweede plaats wist te behouden. "Hij heeft uiteindelijk waardevolle punten voor beide kampioenschappen veiliggesteld."

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Mexico / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Vooruitblikken

De teambaas kijkt verder uit naar de volgende races in de triple-header. "Het beste van een triple-header is dat je niet lang hoeft te wachten op een nieuwe kans om het positieve momentum terug te krijgen." Wolff zegt dat Mercedes alles in de strijd gaat gooien in de race in Brazilië en de laatste paar races in het Midden-Oosten. Hoewel het bekend is dat het Interlagos-circuit de Red Bull meer ligt, denkt de teambaas dat er met het sprintformat nog van alles kan gebeuren.

Hij kijkt er dan ook naar uit om te zien hoe het gaat uitpakken en is blij dat het team nog zo laat in het seizoen kan strijden om de titel. "Ik verwacht dat de titelstrijd tot het uiterste komt waarbij beide teams tot aan de allerlaatste ronde hard vechten."

Lees ook: Bottas geeft toe: “Tijd bij Mercedes mislukt”

Lees ook: Hamilton bezorgd over Red Bull-dominantie

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden