Wolff nog niet gecharmeerd van sprintkwalificatie

door Sander Kamphof
M246479

Mercedes-teambaas Toto Wolff is nog niet gecharmeerd van de sprintkwalificatie in de Formule 1. De 49-jarige Duitser vindt vooral dat de hoeveelheid punten die te verdienen zijn niet in verhouding staan met de risico's die ervoor genomen moeten worden. 

Voor het eerst in lange tijd besloot de Formule 1 het dit jaar net wat anders aan te pakken door de sprintkwalificatie in te voeren. In dit format wordt er op vrijdag gekwalificeerd, op zaterdag geracet over 100 kilometer afstand en op de zondag gewoon een normale grand prix verreden. Wolff ziet dat teams voor die paar punten die er op zaterdag te verdienen zijn niet alle risico's gaan nemen: “Het is een enorm korte raceafstand, dus is het voor de teams het niet waard om alle risico's te gaan nemen met de kans achteraan te starten op zondag”, aldus Wolff.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monza / Italië / 2021
Max Verstappen met een tweede plaats in F1 Sprint - Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Engeland, Italië en Brazilië 

Er is afgesproken dit jaar drie tests te doen. In Engeland, Italië en Brazilië. Aan de ene kant is Wolff van mening dat de sprintkwalificatie niet iets is dat je moet blijven doen, toch vindt Wolff dat het in Brazilië nogmaals geprobeerd moet worden: “We zullen zien of we in Brazilië iets anders te zien gaan krijgen, maar ik ben er geen fan van. Het was het proberen waard, maar ik denk niet dat we ze moeten houden.”

Lees ook: Jost Capito: “Verschil Russell en Latifi kleiner dan het lijkt” 

Lees ook: BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022 

Lees ook: FIA start onderzoek flexibele gordel na Monza-crash Sainz 

door Sander Kamphof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden