Toto Wolff stelt deadline voor contract Hamilton

door Olav van Boxtel
wolff

De Formule 1 teambaas in dienst van Mercedes laat bij het ORF-programma Sport am Sonntag weten een deadline te hebben vastgelegd voor de contractonderhandelingen met Lewis Hamilton. Voor de aftrap van het seizoen in Bahrein moeten de handtekeningen zijn gezet.

Het duurt ondertussen al maanden en er lijken weinig vorderingen te zijn gemaakt in de contractonderhandelingen tussen Hamilton en huidige werkgever Mercedes. Volgens teambaas Toto Wolff heeft dit vooral te maken met juridische omstandigheden. "De advocaten werken momenteel hard, maar er moet toch echt iets worden ondertekend voorafgaand aan Bahrein."

Voorlopig trekt Wolff een rookgordijn op door middel van een grapje: "Ik heb hem al laten weten dat ik de volgende in de rij ben om de auto te besturen." Het is niet vreemd dat Wolff de dans op deze manier probeert te ontspringen. De contractonderhandelingen duren niet alleen voor hem, maar voor de gehele racerij nu toch wel erg lang. Er moet toch ooit een overeenkomst worden gesloten.

Het is alleen minder makkelijk dan dat het lijkt. De regerend wereldkampioen zou flinke eisen hebben gesteld aan het team voor zijn nieuwe contract. Zo zou hij een nieuw driejarig contract willen, met een veel ruimer salaris dan gewend en daarbovenop zou de Brit nog uit zijn op een rol in het team na zijn carrière.

Op de eventuele 'tweede optie' om George Russell aan te stellen als goedkopere optie en enorm groot talent, is Wolff meteen duidelijk. Zo zegt hij: "Onzin, in al die jaren van samenwerking hebben wij nooit dreigementen geuit richting Lewis en andersom ook niet. We hebben een goede relatie en veel successen geboekt samen. De dag dat er een handtekening wordt gezet komt ongetwijfeld."

Hij voegt toe dat hij mede door zijn afwezigheid door corona Team Hamilton weinig heeft kunnen zien om de onderhandelingen te versnellen. "Ik heb twee weken in quarantaine gezeten in Oostenrijk nadat ik positief was getest op het coronavirus." De kans dat de twee elkaar binnenkort nog zien voor onderhandelingen lijkt klein. Hamilton is momenteel bezig aan zijn seizoensvoorbereiding in de Verenigde Staten.

door Olav van Boxtel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen