Toto Wolff: "Teams moeten geen schuldige aanwijzen"

M275974

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, hield zich – voorafgaand aan de uitspraak van de stewards – op de vlakte over wie schuldig was aan het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Italië. Beide coureurs hadden logischerwijs een andere visie op het incident. 

Nadat Hamilton een pitstop had gemaakt, kwam hij de Nederlander vóór de eerste bocht tegen. De twee coureurs probeerden samen door de bocht te komen, maar dit liep slecht af. Uiteindelijk raakten ze elkaar en betekende dit einde race voor zowel Hamilton als Verstappen. Voor de camera's van Ziggo Sport bleef Wolff neutraal over wat er was gebeurd: "We moeten als teams ermee stoppen om een oordeel te vellen wie de schuldige is, want we zijn allemaal bevooroordeeld."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

'Accepteren'

Beide coureurs hebben duidelijk hun mening gegeven over het incident, maar Wolff vindt dat ze het over moeten laten aan de stewards. "We moeten het oordeel accepteren, wat de stewards ook beslissen. Het heeft geen zin om daar tegenin te gaan."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Drie plekken gridstraf voor Verstappen

Tijdens de race werd bekend dat het incident na afloop onderzocht zou worden. Om 17.15 uur moesten beide coureurs zich melden bij de stewards om hun kant van het verhaal te delen. In de loop van de avond werd bekend dat de Nederlander een gridstraf krijgt van drie plekken. Deze straf moet Verstappen bij de eerstvolgende Grand Prix incasseren, namelijk in Rusland.

Lees ook: Lewis Hamilton: "Max wist dat hij bocht niet zou halen"

Lees ook: Olav Mol: "Mag nooit meer discussie zijn over de halo"

Lees ook: Teleurstellende race voor AlphaTauri door problemen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden