Toto Wolff: "Terug op goede plek na Silverstone en Hongarije"

M277758

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, vergelijkt het huidige kampioenschap met dat van een aantal jaar terug. De strijd om het kampioenschap tussen Hamilton en Verstappen lijkt volgens Wolff veel op de strijd tussen Hamilton en Vettel in 2018 en 2019. Volgens Wolff is het team van Mercedes daarom uiterst hard aan het werk om de titel binnen te slepen. 

In het huidige Formule 1-seizoen zijn er maar twee teams die mee strijden om de titel, Mercedes en Red Bull. Toch is tot nu toe Red Bull niet de grootste tegenstander voor Mercedes in de afgelopen jaren. Ferrari stond in 2018 tijdens de zomerstop namelijk twintig punten voor op Mercedes, Vettel leidde toen het coureurskampioenschap met acht punten voorsprong op Hamilton.

Geleerd

Momenteel staat Mercedes maar nipt voor op Red Bull en Verstappen. Wolff vertelt aan Formula 1 de situatie waarin het team zich bevindt. "De afgelopen weken waren enorm intens. We hadden een goede periode in de lente, we waren toen sterk in Portimao en Barcelona." Hamilton won zowel de Grand Prix van Portugal als de Grand Prix van Spanje. "Toen hadden we een aantal races dat heel slecht was, beginnende met Monaco en Baku. Maar sinds Silverstone hebben we ons weten te herpakken. We hebben geleerd hoe onze auto presteert op de nieuwe banden en ik denk dat we op een veel betere plek terugkwamen in Silverstone en Hongarije", aldus Toto Wolff.

Toto Wolff / Mercedes / Hongarije / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - Steve Etherington

Hard werken

Het is een spannend seizoen voor de Formule 1-fans. Met nog een half seizoen te gaan is de top bijna gelijk. Wolff vertelt hoe het team eerder in deze situatie heeft gezeten. "Dit seizoen is intens. Maar ook het seizoen van 2018 en vooral het seizoen in 2019, waar we vochten tegen Ferrari, was op sommige momenten moeilijk", vertelt Wolff die aangeeft dat het team toen enorm hard werkte en bijna op het uiterste zaten om het kampioenschap te winnen.

Mercedes mag dan bovenaan staan in beide kampioenschappen maar Wolff blijft bij zijn punt: Red Bull is sneller. "Wij zijn de jagende partij. We hebben niets te verliezen omdat we achter liggen op onze tegenstanders. We moeten genieten van elk race weekend en proberen het beste te doen wat we kunnen", aldus Toto Wolff.

Lees ook: Christian Horner: “We komen vechtend terug”

Lees ook: Nyck de Vries over Formule E, kwalificatieformat en zijn toekomst

Lees ook: Gridstraf dreigt voor Leclerc vanwege kapotte motor

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden