Toto Wolff: “Verstappen en Hamilton zullen expres crashen"

M252789

Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan in de laatste race crashen. Dat denkt Toto Wolff als het wereldkampioenschap nog op het spel staat. De teambaas vergelijkt het gevecht met die van Ayrton Senna en Alain Prost.

Verstappen gaat met nog vijf races te gaan aan de leiding van het wereldkampioenschap. Hamilton volgt op twaalf punten in een seizoen waar de verschillen ontzettend klein zijn. Daarom is de kans groot dat de titelstrijd pas tijdens de laatste race in Abu Dhabi beslist gaat worden.

“Als het erop aankomt wordt het op die manier beslist"

De Oostenrijker ziet het wel gebeuren dat de leider in het wereldkampioenschap opzettelijk met de ander zal crashen tijdens de laatste race van het jaar. Twee keer werd de titelstrijd tussen Senna en Prost op die manier beslist. Eén keer in het voordeel van Prost de andere keer in het voordeel van de Braziliaan.

"Als het aankomt op het scenario dat de strijd wordt beslist tijdens de laatste race van het seizoen en dat ze tegen elkaar racen voor de titel, dan zal degene die de leiding heeft absoluut proberen te doen wat er gebeurde in de jaren van Prost en Senna", vertelt Wolff aan de Daily Mail.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Grand Prix van Italië
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

“Het zijn gladiatoren in hun machines"

De 49-jarige Wolff haalt ook het incident van Monza terug waarbij Hamilton en Verstappen samen crashten. Volgens hem was het een tactische crash van Verstappen omdat Hamilton sneller was dan de Nederlander. Om die reden zullen ze nog vaker met elkaar in aanraking komen dit seizoen.

"Ik zou nooit de instructie geven om met iemand te crashen. Maar als we naar de laatste race gaan en degene die vooraan rijdt wint, zullen ze hard tegen elkaar racen. Ik denk niet dat je het kunt beheersen en ik denk dat je het niet wilt beheersen omdat zij de gladiatoren in hun machines zijn. Dat is wat deze sport zo interessant maakt”, besluit Wolff.

Lees ook: Nieuw format F1: teams moeten updates uitleggen

Lees ook: Ross Brawn bevestigt zes sprintraces voor 2022

Lees ook: Wolff sluit nieuwe gridstraf Hamilton niet uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen