Toto Wolff: "Waar twee vechten, hebben twee schuld"

M275408

Toto Wolff vindt dat het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, een race-incident is. Volgens de teambaas van Mercedes zijn beide coureurs schuldig aan het ongeval, waardoor Verstappen uitviel, maar Hamilton toch nog door kon en de race wist te winnen.

Vanaf het moment dat de lichten uitgingen voor de start van de race, waren Verstappen en Hamilton aan het vechten om de koppositie. In Copse corner raakten beide kemphanen elkaar, waardoor Verstappen met een impact van 51G de muur in vloog. Lewis Hamilton kon doorgaan, maar kreeg voor het incident wel een tijdstraf van tien seconden. Veel ex-coureurs waren het niet met de straf eens, omdat zij vonden dat Lewis Hamilton zo'n groot en gevaarlijk ongeluk veroorzaakte dat hij een zwaardere straf moest krijgen. De teambaas van Lewis Hamilton, Toto Wolff, vindt juist het tegenovergestelde. "Waar twee vechten, hebben twee schuld", meent hij.

Toto Wolff / Mercedes AMG F1 / Silverstone / Groot-Brittannië / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

"Het was hard racen en soms eindigt het in een crash"

Toto Wolff liet tegenover Formula 1 weten dat hij het een vervelend incident vond, maar dat hij het wel aan zag komen. "Het was hard racen en soms eindigt het in een crash. Het belangrijkste is dat Max in orde is, maar als je kijkt naar de eerste ronde wist je dat hier iets zou gebeuren", aldus Wolff.

Olav Mol zei eerder tegen Grand Prix Radio dat Hamilton niet naast Verstappen zat bij het incident, maar Wolff denkt daar anders over. "Je moet begrijpen dat in een situatie waar de vooras van jouw auto (Lewis) over de helft is van de andere auto (Max), het jouw bocht is." Hij voegt er nog wel aan toe dat Copse een ander soort bocht is dan de rest "Maar", benadrukt Wolff, "bij een ongeval zijn twee coureurs betrokken."

Lees ook: Olav Mol: “FIA moet finishpenalty invoeren”

Lees ook: Verstappen na crash: “Respectloos gedrag”

Lees ook: Horner: “Wanhopige actie van zevenvoudig wereldkampioen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden