Tsunoda: "Ben niet bang om fouten te maken"

30 jan 2021 door Julia Onclin
SI202011040582_hires_jpeg_24bit_rgb

Formule 1-rookie Yuki Tsunoda heeft aangegeven niet bang te zijn om fouten te maken. De jonge Japanner zal komend seizoen zijn debuut maken bij het team van AlphaTauri. "Ik zal mijn best doen om zo min mogelijk fouten te maken, maar in het begin is dat haast onvermijdelijk", stelt Tsunoda in gesprek met Autosport.

Tsunoda was vorig seizoen nog actief in de Formule 2 en zijn Japanse fans kunnen niet wachten tot hij plaatsneemt in die felbegeerde Formule 1-bolide. "Ik ben erg blij dat de Japanse fans me supporten en ik ben enorm trots dat ik, na Kamui Kobayashi in 2014, de nieuwe Japanse coureur op de grid ben."

Van je fouten leren

Met een inmiddels ervaren teamgenoot die Pierre Gasly heet, zal Tsunoda flink uitgedaagd worden. "Ik ga mezelf van het begin af aan pushen en ik hoop me zo snel mogelijk aan de auto aan te passen", stelt Tsunoda.

SI202011040581_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
(c) Josh Kruse / Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool

Hoewel de Japanner weet dat fouten haast onvermijdelijk zijn, maakt hij zich er niet al te druk om. "Ik weet zeker dat ik van mijn fouten kan leren. Dat heb ik vorig jaar in de Formule 2 bewezen." Verder verandert er volgens Tsunoda vrij weinig. Hij stelt 'dat de druk op zijn schouders in de Formule 1 niet anders is dan in de Formule 2, omdat hij zichzelf altijd pusht om beter te worden'.

Tijd en energie

Op de vraag wat voor advies hij zichzelf zou geven als hij zijn carrière helemaal opnieuw zou moeten beginnen, antwoordt Tsunoda het volgende: "Ik zou zeggen dat je al je energie nog eerder volop in het racen moet steken zonder je af te laten leiden door andere dingen." Tsunoda werd pas echt enthousiast van racen toen hij 16 jaar oud was. "Tot mijn 16de werd ik niet zo enthousiast van racen. Het is niet zo dat ik het niet leuk vond hoor, maar ik stopte er niet zoveel tijd en energie in als ik eigenlijk had moeten doen."

Lees ook: Starttijden Grands Prix aangepast

Lees ook: Marko: eigen Red Bull talent blijft de prioriteit

Lees ook: Wolff: ”Red Bull een stuk sterker nu met Perez”

30 jan 2021 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen