Yuki Tsunoda: “Hulp Albon komt goed van pas"

Tsunoda-alphatauri-2021

Yuki Tsunoda vindt dat hij dit weekend in São Paulo een sterk weekend moet kunnen rijden. Hij rijdt voor het eerst op Interlagos en krijgt daarbij hulp van Alexander Albon. 

Tijdens de kwalificatie wist de jonge Japanner de dertiende tijd te noteren. Nog nooit eerder reed Tsunoda een ronde op Interlagos en met het format van dit weekend wordt hij meteen in het diepe gegooid. "Met het nieuwe format was het erg lastig voor mij”, begint Tsunoda tegenover Ziggo Sport. "Slechts één vrije training en dan meteen de kwalificatie. We weten dat we een goede auto hebben. Dan is het aan mij om goed werk ermee te verrichten."

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Grand Prix Brazilië
Foto: Red Bull Content Pool / Peter Fox / Getty Images

“De hulp van Alex komt goed van pas"

Tsunoda krijgt veel hulp van Alexander Albon, die dit jaar reservecoureur is van Red Bull Racing. De 21-jarige heeft veel aan de tips van de Thai en is hem daar ook dankbaar voor. "De hulp van Alex komt goed van pas, zeker op een circuit dat nieuw is voor mij. Zijn tips en hints hebben goed geholpen en daar ben ik hem dankbaar voor." 

AlphaTauri strijdt met Alpine in het constructeurskampioenschap om de vijfde plaats. Na achttien races hebben beide teams 106 punten. “Het is heel erg spannend, ons duel met Alpine”, vertelt Tsunoda. "Vanaf nu zijn de punten erg belangrijk voor het kampioenschap. We moeten zoveel mogelijk punten nog scoren en dan gaan we zien waar we eindigen."

Lees ook: Sergio Pérez: “Reageerden niet goed op baanomstandigheden” 

Lees ook: George Russell voor tweede keer niet door naar Q2

Lees ook: Verstappen ook naar stewards in Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen