Tsunoda: "Kans dat ik in F1 blijf, is fifty-fifty"

SI202109020736_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda is er nog niet zeker van dat hij in de Formule 1 blijft. Tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Nederland liet de rookie doorschemeren dat zijn toekomst in de Formule 1 nog onzeker is na een wisselvallige eerste seizoenshelft. 

Tsunoda maakte dit seizoen zijn debuut in de Formule 1, na maar één jaar te hebben gereden in de Formule 2. Helmut Marko geloofde in het talent van de Japanner, maar voorlopig zijn de prestaties van Tsunoda wisselvallig. Daar tegenover staat zijn teamgenoot Pierre Gasly die elke race goed presteert, waardoor er extra naar de prestaties van de rookie gekeken wordt.

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"De kans is fifty-fifty"

Tsunoda liet tijdens de persconferentie weten dat er in ieder geval deze week geen nieuws naar buiten komt over zijn situatie bij AlphaTauri. Zelf is hij nog niet overtuigd over zijn plekje bij het team voor 2022. "De kans dat ik in de Formule 1 blijf is fifty-fifty. Dit seizoen ben ik niet consistent en de prestaties gaan op en neer. Ik moet consistenter zijn met mijn prestaties. Daar moet ik echt aan werken en het stap voor stap opbouwen", liet Tsunoda weten.

Helmut Marko stuurde Tsunoda eerder dit jaar naar een trainingskamp in Italië om hem te helpen. Voorlopig werpt het trainingskamp zijn vruchten nog niet af, want Tsunoda blijft wisselvallig presteren. De komende races zullen uitwijzen of de Japanner zijn stoeltje kan behouden of kwijt gaat raken aan het einde van het seizoen.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op grand prix in Zandvoort

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Nederland

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE vanaf Circuit Zandvoort

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden