Tsunoda krijgt drie plekken gridstraf voor ophouden Bottas

SI202106260140_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Yuki Tsunoda heeft een gridstraf van drie plekken gekregen voor het ophouden van Mercedes-coureur Valtteri Bottas in Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken. Tsunoda reed een sterke kwalificatie, want de coureur van AlphaTauri eindigde op de achtste plek. Na de straf moet hij de race echter vanaf de elfde plaats beginnen.

Tsunoda was zich tijdens het interview met Ziggo Sport na de kwalificatie nog van geen kwaad bewust. "Ik denk om eerlijk te zijn dat het geen groot probleem was. Ik kon nergens naartoe. Op het moment dat ik hem in de spiegel zag, was ik al in de remzone. Als ik dan van richting verander en naar de binnenkant ga, zou er een grote crash zijn ontstaan, omdat hij ook al in de remzone was en naar de binnenkant ging. Dus ik moest rechtdoor gaan en hem voorbij laten. Het ligt bij de stewards, maar voor mij was er geen kant om op te gaan." Door de straf van Tsunoda start George Russell de race vanaf de tiende plaats.

SI202106260226_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Goede pace

AlphaTauri beschikt dit weekend over een snelle auto, want teamgenoot Pierre Gasly start de race vanaf de zesde plek. Tsunoda is tevreden met zijn resultaat in de kwalificatie. "De aanpak die ik koos was erg goed". Het was zeker een goede stap. Ik had ook geluk dat de AlphaTauri vanaf de eerste vrije training een goede pace had zodat ik me niet hoefde te haasten. De kwalificatie was compleet ontspannen dus ik ben blij dat ze de auto heel goed ontwikkeld hebben. Uiteindelijk was ik in staat om alles bij elkaar te brengen en de top acht te halen." Tsunoda zal de race als elfde starten.

Lees ook: Daniel Ricciardo kent teleurstellende kwalificatie

Lees ook: Christian Horner: "Max heeft het heel goed gedaan"

Lees ook: Lando Norris zeer sterk in kwalificatie Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden