Tsunoda over incident met Pérez: "Ik deed niks verkeerd"

SI202111070003_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda was het een goede dag in Mexico-Stad. Hoewel Tsunoda de race achteraan zal moeten starten wegens een gridstraf voor een motorwissel, kon hij toch veel voor het team betekenen. De Japanner gaf Gasly namelijk een tow en de Fransman ging er mede daardoor met de vijfde startplek vandoor.

"Ik ben erg blij", begint Gasly tegenover Ziggo Sport. "Objectief gezien is het erg goed om achter de twee Mercedessen en de twee Red Bulls te starten. Dat was best haalbare." De AlphaTauri-coureur is blij met de marge van drie tiende die hij had naar de Ferrari-bolides. Daarnaast was het volgens hem een sterke dag van het hele team. Vooral teamgenoot Tsunoda hielp hem door hem een tow te geven in Q3.

Gasly: "Twee Mercedessen en twee Red Bulls bij elkaar kan een explosieve cocktail worden"

"Over het algemeen hebben we goed samengewerkt als team en daar ben ik erg tevreden over. De andere coureurs gaan het me tijdens de race niet makkelijk maken. We weten dat ze erg competitief zijn, maar tegelijkertijd start ik vanaf de best mogelijke positie." De Fransman lijkt zijn tactiek al redelijk uitgedacht te hebben. Hij wil namelijk meer naar voren kijken dan naar achteren, daar verwacht hij nog weleens kansen te krijgen. "Ik ga proberen om dichtbij de mannen voor me te blijven, want ik denk dat het een best explosieve cocktail kan worden met de twee Mercedessen en de twee Red Bulls daarachter. Als er iets gebeurt willen we daarvan profiteren."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Ook Tsunoda kende een goede dag. De jonge Japanner heeft nog niet eerder gereden op het Autódromo Hermanos Rodriguez, maar presteert al het hele weekend best goed. Tijdens de kwalificatie pakte hij de negende startplek, deze mag hij wegens een gridstraf voor een motorwissel echter niet houden. Tsunoda zal de race achteraan starten. "Over het algemeen ben ik tevreden met de performance. Ik heb mijn teamgenoot goed kunnen helpen en we hebben ons doel behaald."

Tsunoda: "Als ik situatie met Pérez over moest doen, zou ik het weer precies zo doen"

Toch is de AlphaTauri-coureur er niet helemaal bij met zijn hoofd geeft hij zelf toe. "Ik ben in mijn hoofd nog bezig met de situatie rondom Checo...", begint de Japanner. Aan het einde van Q3, toen de coureurs bezig waren met hun laatste snelle run, reed Yuki plots buiten de baan. Sergio Pérez leek hier zo van te schrikken dat hij rechtdoor schoot in de bocht, waardoor er een gele vlag ontstond die de snelle run van zowel Pérez als Max Verstappen torpedeerde.

Yuki Tsunoda / AlphaTauri / Mexico / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

"Aan het einde van Q3 ging ik zoveel mogelijk aan de kant", beargumenteert Tsunoda. "Ik heb de onboards teruggekeken en ik ging buiten de baan en kon verder niks doen. Als ik het nog een keer zou moeten doen, zou ik het weer precies zo doen, dus ik heb niks verkeerd gedaan."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Mexico VT3 en kwalificatie

Lees ook: Hamilton over tweede startplek: “Enorme verrassing”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Een van mijn beste ronden ooit”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden