GP van Oostenrijk: Tsunoda pakt zijn eerste Formule 2-pole ooit

31I4886

Niet alleen de Formule 1 kwam vandaag in actie. Ook de Formule 2 had vandaag een spannende kwalificatie. Het was uiteindelijk Yuki Tsunoda die zijn eerste Formule 2-pole ooit pakte voor het team van Carlin. Guanyu Zhou zette de tweede tijd neer gevolgd door Callum Ilott.

Hoewel Tsunoda de pole wist te pakken, was het geen makkie om dat voor elkaar te krijgen. Zo werd zijn snelste tijd meerdere keren door onder andere Zhou verbeterd. Tsunoda moest alles eruit halen wat erin zat en dat lukte uiteindelijk.

Voor het team van Prema was het een wisselende kwalificatie. Robert Schwartzman wist de zesde tijd te pakken. Zijn teamgenoot, Mick Schumacher, kwam niet verder dan de negende tijd. Voor de Britse-Koreaan Jack Aitken was het een goede kwalificatie. Hij liet de vijfde tijd achter zijn naam noteren.

De eerste Formule 2-race van het weekend zal zaterdag rond 16.45 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen bij Ziggo Sport Racing. Daarnaast lees je bij Grand Prix Radio morgen een samenvatting van de race.

Eck_qkhWsAcs_n_-700x394
(c) Formula2.com

Lees ook: Hamilton: ‘Anderen zijn sneller geworden of wij gaan langzamer’

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden