Tsunoda: "Teamradio over Pierre Gasly was misverstand"

SI202108010428_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda eindigde de Grand Prix van Hongarije op een mooie zevende plaats achter teamgenoot Pierre Gasly. Tijdens de race kwam Tsunoda nog op de radio met de mededeling of Gasly misschien niet wat sneller kon rijden en anders van plaats kon wisselen. Volgens de Japanner was dat achteraf een misverstand van zijn kant. 

"Het was een misverstand, ik wilde niet om een wisseling van onze plaatsen vragen want hij was sowieso sneller," zegt Tsunoda na afloop van de race tegen Ziggo Sport. Tsunoda en Gasly wisselden tijdens de race van plaats waardoor de Japanner achter de Fransman kwam te rijden. Hij zegt zelf dat hij zo in vuile lucht kwam en dat het leek alsof zijn teamgenoot niet sneller reed. "Ik accepteerde de situatie en ik denk dat het team de juiste beslissing heeft gemaakt, dus ik ben echt niet boos daarover."

Slechtste raceweekend

Tsunoda niet helemaal tevreden met zijn prestaties in Hongarije. Hij noemt het zijn slechtste week, waarin hij moeite had met de auto en zelf een paar grote fouten maakte. Hij vertelt dat hij er tijdens de zomerstop alles aan gaat doen om beter en sneller te zijn wanneer het seizoen weer verder gaat. "Ik ga elke dag mijn races analyseren om te kijken hoe ik sneller kan zijn en dan kom ik sterker terug in Spa."

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen