Tsunoda: "Verrast door reacties uit Europa"

SI202103161078_hires_jpeg_24bit_rgb

Yuki Tsunoda was erg verrast door de reacties die hij kreeg uit Europa na zijn eerste Formule 1-race. De coureur van AlphaTauri blikt vooruit op de race van aankomend weekend op het circuit van Imola.

Tsunoda finishte als negende bij zijn debuut in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Bahrein. "Er waren niet veel dingen die mij hebben verrast in Bahrein", zegt de 20-jarige Japanner, "behalve de grote hoeveelheid mediawerk. Dat had ik niet verwacht! Natuurlijk waren de race en kwalificatie nieuw, maar er was niets echt verrassend."

In de kwalificatie eindigde Tsunoda als dertiende. Desondanks heeft hij geen spijt van de strategie van het team. "Q3 proberen te halen op de mediums was een goede ervaring voor het team en het was een nieuwe uitdaging om uit te proberen. Ik heb daar veel van geleerd, ondanks dat ik had verwacht om in de top vijf of zes te eindigen." Tijdens de race in Bahrein voelde Tsunoda geen spanning of druk. "Het heeft waarschijnlijk geholpen dat de pre-season test op hetzelfde circuit was. Ik denk dat als we bij banen komen die nieuw voor me zijn, zoals Portimao en Monaco, het lastiger zal zijn dan Bahrein."

Test in Imola

Imola is geen nieuwe baan voor Tsunoda, want hij heeft daar al meermaals met AlphaTauri getest. "Ik heb daar al veel gereden en kan werken op eenzelfde manier als in Bahrein." De snelle chicanes zoals bocht één en twee zijn volgens Tsunoda een kenmerk van het circuit. "De baan verandert ook veel van hoogte en daar hou ik ook van. Ik denk dat veel coureurs ervan genieten hier te rijden omdat het zo verschillend is van andere banen. Hopelijk kunnen we een goed resultaat neerzetten. Het is belangrijk omdat het een thuisrace is voor het team en zelfs voor mij voelt het als thuis."

SI202103250600_hires_jpeg_24bit_rgb-700x394
Foto: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool

Europese fans

Tsunoda vindt het interessant dat hij na de Grand Prix van Bahrein meer reacties kreeg van Europese fans dan van die in Japan. "Dat is een cultureel ding: Japanse fans willen eerst een paar races zien om een goede impressie te krijgen. Ik was verrast van de reacties hier in Europa. Ik had het niet verwacht, omdat Bahrein voor mij geen perfect weekend was en ik hoopte hoger te eindigen. Ik ben blij met de steun van de fans, maar ik voel er geen druk door. Ik zie het als iets positiefs. Dit weekend ga ik gewoon door en doe ik mijn werk."

Lees ook: Sergio Pérez mikt op podium in Imola

Lees ook: F1 aan Tafel: ''Max wint in Imola, AlphaTauri in de top zes''

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden