TT van Assen eindigt in crash voor Bo Bendsneyder

190630_NED_Bendsneyder_869A3101

Bo Bendsneyder had zich een andere thuiswedstrijd in Assen voorgesteld. Voor de rijder van NTS RW Racing GP eindigde de Moto2-race vroegtijdig door een crash in de tweede ronde. De winst ging naar Augusto Fernandez, die daarmee zijn eerste overwinning boekte.

Na een moeizame kwalificatie was al duidelijk dat het voor Bendsneyder een lastige dag zou worden op het TT Circuit. Vanaf de 23ste plaats kwam hij goed weg. De Rotterdammer won meteen een paar plaatsen. In de Strubben werd echter zijn remhendel geraakt, waardoor hij weer een paar plaatsen verloor. In de tweede ronde haalde hij weer een paar rijders in, onder wie Simone Corsi, die ook weer in de Strubben terug langszij kwam bij Bendsneyder.

Bij het aanremmen voor de Stekkenwal kwam de Italiaan iets van zijn lijn af, waardoor hij met zijn achterwiel tegen het voorwiel van Bendsneyder aan kwam en beiden onderuit gingen. De schade aan de NTS is aanzienlijk, maar de rijder mankeert op een paar blauwe plekken na niets.

Bo Bendsneyder: “Het is jammer, maar het kan gebeuren in een race. Ik denk dat ik een engeltje bij me heb gehad, want het is nog goed afgelopen. Ik was bang dat ik geraakt zou worden door de motor of door een andere rijder. Mijn Rev’it!-pak heeft me optimaal beschermd en de klap opgevangen. Het is geen gemakkelijk weekend geweest, maar het team heeft keihard gewerkt en nooit opgegeven. Het is moeilijk: we hebben nieuw materiaal, weinig data en we kunnen niet bij anderen kijken en moeten het dus allemaal zelf uitzoeken. Er komt altijd wel een oplossing, maar het kost veel tijd. Het gevoel was vandaag wel goed en dan is het doodzonde dat het eindigt in een crash. Ik zat achter Manzi en wilde proberen bij hem te blijven, omdat hij altijd heel agressief rijdt en ik daarvan had willen profiteren. Hij is zevende geworden. Maar om een resultaat te boeken en punten te pakken, moet je wel finishen. Ik ben blij dat we volgend weekend meteen weer een race hebben en de draad kunnen oppakken.”

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was uiteraard teleurgesteld. “Een crash in je thuiswedstrijd is ontzettend balen. Zo wil je de TT niet eindigen. De blik gaat nu op de Sachsenring, al meteen volgend weekend.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden