Twee keer een tweede plaats voor Tom Coronel op Spa

door Tim Koenders
Coronel

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Tom Coronel terug op zijn weekend in het Europese toerwagen kampioenschap. Coronel had een succesvol weekend op Spa. In moeilijke weersomstandigheden wist hij twee keer op het podium te eindigen.

“We hebben een goed weekend gehad op Spa waar ook de 24 uur is verreden en waar ik weer meedeed in het Europese toerwagen kampioenschap. Het ging aardig, de vrije trainingen zagen er niet heel goed uit totdat het in de kwalificatie begon te regenen. Het was half nat en half droog en ik denk dat ik heel slim ben geweest door voor eerst mijn slicks op te warmen met achter regenbanden, daarmee twee ronde te hebben gereden vervolgens die twee naar achteren en voor twee nieuwe slicks. Toen de baan weer aan het opdrogen was bracht het mij een tweede plaats. Dat is natuurlijk heel belangrijk.”

“In de eerste race pakte ik gelijk de leiding, helaas werd ik op het eind toch nog ingehaald. Toch weer een podiumplaats, ik was de snelste Honda en de best gekwalificeerde Honda. Natuurlijk ook weer een mooie beker, toen ik op het podium stond zag ik dat ik nog een beker kreeg omdat ik eerste was geworden in het Benelux kampioenschap. Dus dat was nog een bonus.”

“Dan de tweede race, die werd natuurlijk ook op Spa verreden en weer in dezelfde condities. Ik reed naar de grid toe en besloot dat ik dit keer voor twee slicks voor te gaan in plaats van de regenbanden. Ik moest vanaf plek negen starten omdat de top tien werd omgedraaid. In die race ben ik uiteindelijk ook tweede geworden. Ik had een supermooie strijd op het einde waar ik nog een klein foutje maakte. Ik bleef ook iets te lang achter de nummer twee zitten waardoor de leider een gat van vijf seconden had. Uiteindelijk ga je dan naar huis met twee tweede plaatsen.”

De hele update van Tom Coronel is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden