Update: Leclerc krijgt drie plaatsen gridstraf

190015_sin

De stewards hebben onderzoek gedaan naar incidenten van Charles Leclerc, Kimi Räikkönen en Sergio Perez, die plaatsvonden tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Stiermarken. Leclerc krijgt voor een van de incidenten drie plaatsen gridstraf.

Leclerc zou tijdens Q2 Daniil Kvyat hebben opgehouden in bocht negen. De stewards zijn tot de conclusie gekomen dat Kvyat inderdaad werd opgehouden door Leclerc. Voor het ophouden krijgt Leclerc drie plaatsen gridstraf. Hierdoor start de Monegask de race als veertiende. Leclerc zou ook geen gehoor hebben gegeven aan een rode vlag, maar de stewards hebben na onderzoek de conclusie getrokken dat voor dit incident geen verdere actie nodig is. Räikkönen werd voor een vergelijkbaar incident onderzocht. De stewards oordeelde dat ook de Fin niet gestraft hoeft te worden.

Naast Leclerc en Räikkönen werd ook een incident van Perez onderzocht. De Mexicaan zou gele vlaggen genegeerd hebben. Dit was ook het geval, maar de stewards kwamen tot de conclusie dat Perez niks had kunnen doen om af te remmen. "De bestuurder van auto 11 (Perez) had de remzone voor bocht 3 al bereikt en was volledig toegewijd aan de bocht op het moment dat kort voor de top van bocht 3 een enkele gele vlag werd getoond. Daarnaast knipperde een groen lichtpaneel rechts na de top", aldus de stewards. Perez wordt daarom niet gestraft.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden