Valtteri Bottas: "Achterstand op Red Bull qua snelheid te groot"

M273678

Valtteri Bottas wist tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vanaf een vijfde startpositie naar het podium te rijden. De Mercedes-coureur kreeg zelfs van het team te horen dat hij Lewis Hamilton voorbij mocht gaan, omdat de Brit een probleem met zijn auto had. Bottas was na de race tevreden over het resultaat op de Red Bull Ring, maar maakte zich toch wel zorgen om het gat richting Red Bull Racing.

Het moet een opluchting zijn geweest voor Bottas dat het team Hamilton vroeg om zijn teamgenoot voorbij te laten gaan. Vlak voor de call werd de Fin echter gevraagd om Hamilton niet aan te vallen. Toen even daarna Hamilton op diens beurt liet weten dat hij niet verwachtte de eindstreep te gaan halen met het setje banden waarop hij onderweg was kreeg de Fin toch vrij baan van Mercedes. De zevenvoudig wereldkampioen maakte netjes plaats voor Bottas.

"Het (de teamorder van Mercedes red.) was zeker goed om te horen, daarvoor petje af voor het team", liet Bottas tegenover Ziggo Sport weten. "Ik heb genoten vandaag, hoewel ik niet genoten heb van het grote gat richting Red Bull", ging de Fin verder. Toch denkt hij dat dit resultaat het maximale was wat er voor het Mercedes-team inzat tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Valtteri Bottas / Max Verstappen / Red Bull Racing / Mercedes AMG F1 / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - Steve Etherington

Tegenover Formula 1 liet Bottas direct na de race weten dat hij blij was met de verbetering ten opzichte van de eerste race op de Red Bull Ring. "Voor mij persoonlijk een plaats beter dan vorige week en dat terwijl we nu vanaf P5 moesten starten. Als team hebben we ook goede punten gescoord gezien de achterstand die we qua snelheid momenteel op Red Bull hebben."

Op de vraag hoe de harde band beviel in de race liet Bottas weten dat de hardere compound het best goed uithield. "Tegen het einde sleten ze natuurlijk wel, ook in het gevecht met Lando (Norris red.). Ik moet zeggen dat McLaren verrassend snel was in de race en ze ook druk bij ons konden uitoefenen."

Valtteri Bottas / Mercedes AMG F1 / Spielberg / Oostenrijk / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - LAT Images

Bottas keek uiteindelijk nog even vooruit naar de volgende race en liet weten dat het team voor Silverstone toch wel wat werk te verzetten heeft. "Maar nu wil ik eerst gewoon graag champagne", sloot de Fin het interview voor de podiumceremonie af.

Lees ook: Lando Norris: “Hadden als tweede moeten finishen”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Oostenrijk, de race

Lees ook: Christian Horner: “Geweldige prestatie van Max”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen